Chiftele cu legume la cuptor

Chiftele cu legume la cuptor

Chiftele cu legume la cuptor

Chiftelele sunt o modalitate buna de a include cat mai multe legume in dieta. De asemenea o modalitate de a „scapa” de un dovlecel sau un ardei pierdut prin frigider. Eu am ales sa gatesc chiftelutele de astazi in cuptor pentru a fi cat mai sanatoase. In compozitia lor am adaugat un ou, dar acesta poate di inlocuit cu fulgi de drojdie sau cu seminte de in/chia rasnite si hidratate in apa(raport 1:3 seminte- apa).

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele cu legume la cuptor:

  • 1 dovlecel – 300 gr
  • 3 cartofi cruzi – 300 gr
  • 2 morcovi – 100 gr
  • 1 pastarnac – 80 gr
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 gr de mozzarella/cascaval – optional
  • 1 ou marimea L
  • 100 gr de pesmet
  • 2 linguri de fulgi de drojdie
  • Sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • Pentru crusta: 150 gr de fulgi de porumb maruntiti sau pesmet – optional
  • Cateva linguri cu ulei de masline + 1 catel de usturoi razuit + 1/2 lingurita de boia pentru uns dupa coacere – optional

Am spalat legumele, am curatat cartofii, mocovii, pastarnacul si usturoiul. Am dat pe razatoarea mare dovlecelul si cartofii si pe razatoarea mica morcovii, pastarnacul si usturoiul. Am tocat patrunejul si am ras cascavalul. Am amestecat legumele si verdeata cu cascavalul si am adaugat oul, pesmetul, fulgii de drojdie, sarea, piperul si cimbrul.  Condimente mai puteti adauga dupa gust.

Dupa cum observati, nu am stors dovlecelul si nici cartofii de zeama. Pesmetul absoarbe din umiditatea lor, iar chiftelele nu ies uscate.

Am format chiftelele si le-am rostogolit prin fulgi de porumb inainte de a le aseza in tava. Acesta este un pas optional, dar vi-l recomand. Chiftelele vor avea un invelis crocant si placut. In plus acest exterior din fulgi le ajuta sa nu se lipeasca sau dezintegreze in momentul coacerii.

Am copt aceste chiftele cu legume la cuptor timp de 25-30 de minute la 180 de grade. la mijlocul timpului am intors chiftelele si pe cealalta parte. Cuptorul a fost preincalzit.

La final am uns fiecare chiftea (cu ajutorul unei pensule)cu amestecul de ulei de masline, usturoi si boia.

Chiftele cu legume la cuptor

Spor la gatit si pofta buna!

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!