29 nov. Chiftele de conopida pentru copii
Chiftele de conopida pentru copii
Pentru ca sunt mare fan chiftele, ii pregatesc si Evei din diferite legume ori de cate ori am posibilitatea. De data aceasta aveam cateva buchetele de conopida ramase in frigider, asa ca am pregatit rapid cateva chiftele.
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele de conopida pentru copii:
- 350 gr de conopida
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingura de ulei de masline
- 50-60 gr de pesmet
- Verdeata dupa plac – optional
Am gatit conopida la aburi, dar ea poate fi si fiarta. Daca alegeti sa o fierbeti, trebuie sa stiti ca ea va absorbi apa si va trebui sa o scurgeti putin dupa.
Cu o furculita am maruntit usor conopida si am amestecat-o cu usturoiul dat pe razatoare, cu oul, fulgii de drojdie inactiva, uleiul de masline, pesmetul si putin oregano am pus eu.
Am format chiftele pe care le-am copt la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa.
Dupa cum spun de fiecare data, chiftelele pot fi coapte in cuptor. Eu incing tigaia, asez chiftelele, pun o lingura de apa si capacul. In felul acesta ele raman moi si nu se ard.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare: