04 mart. Chiftele de legume cu migdale si caju – vegan, fara gluten
Chiftele de legume cu migdale si caju – vegan, fara gluten
Zilnic e o provocare sa gasesc o idee de mancare gustoasa, nutritiva, usor de pregatit si bineinteles, pe gustul Evei. Astazi am pregatit niste chiftele rapide, dupa principiul de mai sus. Astept sa se trezeasca juriul si sa vad daca am trecut proba. :))
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele de legume cu migdale si caju – vegan, fara gluten:
- 2 cartofi – aprox. 350 de grame
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 50 gr de telina
- 50 gr de fulgi de drojdie inactiva
- 50 gr de amestec de caju si migdale rasnite
- 1 lingurita de seminte chia rasnite amestecate cu 30 ml de apa
- Patrunjel proaspat
Am curatat cartofii, i-am feliat si i-am pus la fiert. Cand au fost gata i-am scurs bine de tot si i-am pisat ca pentru piure.
Ceapa, morcovul si telina le-am curatat si le-am maruntit in robot 3 secunde. Le-am pus intr-o tigaie cu jumatate de ceasca de apa si le-am lasat sa se gateasca. Daca mai e nevoie de apa, completati cu cate putina. La final legumele trebuie sa fie bine gatite, iar apa evaporata.
Am amestecat piureul de cartofi cu legumele, cu fulgii de drojdie, cu migdalele si caju-ul rasnite, cu semintele chia si cu patrunjelul tocat. Am format chiftele mici si subtirele si le-am asezat in tava, pe o hartie de copt. Am uns chiftelele cu putin ulei si le-am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 15 minute, apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am mai copt aproximativ 10 minute.
Daca veti face chiftele mari si groase, acestea se vor rupe sau destrama in momentul in care le veti intoarce. Dupa racire, ele se mai intaresc si isi mentin forma foarte bine.
Serviti chiftelele langa sos de rosii, ardei, sos de avocado sau smantana de caju, ori langa salata preferata.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:
https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!