14 mai Chiftele din cartofi si branza
Chiftele din cartofi si branza
Pentru cei ce indragesc chiftelele, aceasta este o idee rapida si usoara. Noi am servit chiftelele din cartofi si branza alaturi de fasole verde si cateva rosii uscate, dar merg perfect langa o salata proaspata.
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele din cartofi si branza:
- 500 gr de cartofi
- 100 gr de branza – eu am folosit cheddar maturat
- Verdeata dupa plac – am folosit marar si patrunjel
- 2 linguri de faina
- 2-3 linguri de pesmet
- 1 lingura de fulgi de drojdie inactiva
- Sare si piper
- Cateva linguri de faina sau pesmet pentru final – optional
- 1 ou – optional
Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am curatat si dat pe razatoare. Am razuit si branza. Verdeata am tocat-o marunt. Puteti adauga si un ou, eu nu am adaugat, pentru ca se leaga foarte bine si fara.
Am amestecat toate ingredientele si am format chiftele. Le-am dat prin faina, apoi le-am prajit in putin ulei.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.