Chiftele din linte rosie- reteta de post

Chiftele din linte rosie – reteta de post

Chiftele din linte rosie- reteta de post

Aceasta este o reteta rapida si gustoasa de chiftele vegane sau de post. Lintea rosie este gustoasa si fierbe foarte repede, de aceea o prefer la chiftele, supe crema, tocane si altele.

In aceste chiftele puteti sa adaugati si morcov sau ardei, putina telina sau pastarnac. Mie imi plac mai mult simple, doar cu verdeata, ceapa, usturoi si putina boia.

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele din linte rosie- reteta de post:

  • 250 gr de linte rosie
  • 1 ceapa marisoara
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de susan
  • 2 linguri de tarate de psyllium
  • 3 linguri de fulgi de drojdie
  • 50-80 gr de pesmet
  • 1 lingurita de boia dulce
  • Sare si piper

Am spalat bine lintea, apoi am pus-o la fiert. Am scurs lintea si am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, usturoiul dat pe razatoare, patrunjelul tocat fin, susanul, taratele de psyllium, fulgii de drojdie, pesmetul, boiaua, sarea si piperul. Pesmetul adaugati-l in functie de cat de umeda ramane lintea.

Am format chiftelute pe care le-am prajit in tigaia antiaderenta unsa cu foarte putin ulei.

Chiftelele au iesit foarte delicioase.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

 

Retete vegane, de post!