25 nov. Chiftele din orez si ciuperci – reteta de post
Chiftele din orez si ciuperci – reteta de post
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele din orez si ciuperci – reteta de post:
- 150 gr de orez
- 400 gr de ciuperci – eu am folosit brune
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 4 linguri cu fulgi de drojdie
- 80 gr de pesmet
- 1 lingurita de boia dulce
- 1/2 lingurita de cimbru uscat
- Sare si piper dupa gust
Am spalat orezul, apoi l-am pus la fiert in 300 de ml de apa, la foc mediu spre mic, cu capacul deasupra.
Am spalat ciupercile, am curatat si tocat ceapa si le-am calit intr-o lingura de ulei. Cand ciupercile au fost bine gatite am inchis focul si dupa ce s-au racit putin le-am maruntit usor in blender.
Am amesteat orezul cu ciupercile si ceapa calite si maruntite, usturoiul dat pe razatoare, patrunjelul tocat marunt, fulgii de drojdie, pesmetul, boiaua dulce, cimbrul, sarea si piperul. Am omogenizat bine compozitia si am incins o tigaie cu putin ulei.
Mi-am umezit mainile, am format bilute, apoi le-am prajit cateva minute pana s-au rumenit.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!