Chiftele din vinete

Chiftele din vinete

Am cumparat o vanata mica pentru Eva si ma gandeam ce sa ii pregatesc din ea. Aveam mai multe idei, dar voiam sa ii fac ceva cu care sa nu se murdareasca din cap pana in picioare. Da, dupa o zi lunga, cu multe de facut, nu ma mai simteam in stare sa curat si copil si scaun si pereti si podea, asa ca am hotarat: chiftele sa fie.

Le-am facut repede si s-au mancat tot repede. Eu am luat o vanata mica de tot, cred ca a avut 300 de grame.

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele din vinete:

  • 1 vanata mica
  • 1/2 de cartof fiert
  • 1 catel de usturoi
  • 8 frunze de busuioc proaspat sau alte ierburi
  • 2 linguri de pesmet (eu am folosit de data asta 1 lingura de pesmet si 1 de faina de ovaz)
  • 1 lingurita de fulgi de drojdie inactiva

Am curatat vanata, am taiat-o cubulete si am fiert-o. Am scurs-o bine si am maruntit-o cu un cutit. Am pus-o intr-un bol, am adauat jumatatea de cartof fiert zdrobit cu furculita, usturoiul ras, frunzele de busuioc tocate fin, pesmetul, faina de ovaz si fulgii de drojdie inactiva.

Am incins o tigaie antiaderenta, am format din compozitie 6 chiftele(atatea au iesit) si le-am asezat in tigaie. Am pus o lingurita de apa si repede capacul deasupra. Am procedat asa si cand le-am intors pe cealalta parte. Astfel ele s-au aburit sub capac si au iesit molcute si bune.

Puteti sa incingeti si cuptorul daca faceti mai multe, dar pentru 6 chiftele eu zic ca metoda asta e super.

Puneti faina de ovaz, pesmet in functie de cat de bine ati stors vanata, astfel incat sa formati o compozitie care sa nu se destrame. Nu puneti prea mult ca sa nu fie prea dense.

Ghicici ce…pentru ca i-am servit Evei chiftelele cu sos de ciuperci s-a murdarit mai mult decat am incercat eu sa evit. 😀

Pentru mai multe idei baby-friendly, alatura-te grupului de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/