21 oct. Chiftele sau burgeri din quinoa si kale
Chiftele sau burgeri din quinoa si kale
Aveam niste frunze de kale ramase si ma intrebam ce pot sa mai fac din ele. Deja facusem ciorba, salata, smoothiuri si altele. Pentru ca aveam si putina quinoa ramasa, mi-a venit ideea ca le-as putea combina pentru a obtine niste chiftelute sau burgeri deliciosi. Asta am si facut.
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele sau burgeri din quinoa si kale:
Din cantitatile date am obtinut 18 chiftele mari, cat palma.
- 250 gr de quinoa
- 200 gr de kale
- 2 catei de usturoi
- 5 cepe verzi
- 2 oua marimea L
- 60-80 gr de pesmet
- 80 gr de cascaval
- 2 linguri de fulgi de drojdie
- Sare si piper
Am pus quinoa intr-o sita fina si am clatit-o bine sub jetul de apa rece, aproximativ 2-3 minute. Nu evitati acest pas, deoarece quinoa este invelita de un strat numit saponina care ii ofera gust amar. Prin clatire acest strat este eliminat.
Am pus quinoa la fiert intr-o cantitate de apa dubla, adica in 500 de ml. Focul l-am dat la mic si am pus capacul. Quinoa a fiert undeva aproximtiv 15-20 de minute, pana apa a fost absorbita in totalitate. Dupa ce am stins focul am mai lasat capacul deasupra, fara sa il ridic, pentru 15 minute.
Intre timp am luat o tigaie in care am pus o lingura de ulei, cei doi catei de usturoi razuiti si frunzele de kale maruntite bine. Le-am calit impreuna pret de doua minute.
Am ales un bol incapator si am pus quinoa, varza kale, cepele verzi tocate marunt, ouale, pesmetul, cascavalul si fulgii de drojdie. Sare si piper adaugati dupa gust, eu sunt obisnuita sa mananc mai nesarat.
Am amesteat toate ingredientele si am format chiftele pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Au stat in cuptor 20 de minute(10 minute pe o parte si 10 pe cealalta).
Aceste chiftele au avut un mare succes in familia noastra si s-au mancat imediat. Cu siguranta le vom repeta curand.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!