Chiftelute delicioase cu zuchini si emental

Chiftelute delicioase cu zuchini si emental

Chiftelute delicioase cu zuchini si emental

Imi plac chiftelele pentru ca se pregatesc repede, pentru ca merg bine pe langa cartofi, orez, legume, salate, in wrapuri, ca aperitiv, iar la foame merg si goale.

Chiftelutele mele preferate sunt cele din zuchini sau dovlecel, cele din conopida si cele din naut. Imi plac mai toate chiftelele din legume, dar acestea ocupa locul fruntas. Ingredientele sunt simple si la indemana, iar la final nici nu o sa va vina sa credeti ca mancati chiftelute din zuchini.

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftelute delicioase cu zuchini si emental:

  • 3 zuchini care au cantarit 850 de gr
  • 1 cartof care a cantarit 250 de grame
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar(optional)
  • 1 ou marimea L
  • 100 gr de branza emental
  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • 120-150 gr de pesmet
  • Sare dupa gust

Am spalat bine dovleceii si i-am dat pe razatoare, am adaugat jumatate de lingurita de sare si le-am facut putin masaj ca sa imprastii sarea printre bucatele rase. Am pus zuchini deoparte ca sa lase lichid, iar eu am continuat cu cartoful si cateii de ustuoi, pe care i-am curatat si dat pe razatoare.

Am razuit si branza, am tocat patrunjelul si mararul si am revenit la zuchini. I-am stors cat de bine am putut si i-am amestecat cu cartofii, usturoiul, branza si verdeata. Am adaugat oul, fulgii de drojdie, pesmetul si sare dupa gust. Am omogenizat bine compozitia si am format chiftelute pe care le-am prajit in putin ulei. Ele pot fi facute si in cuptor, dar am ales varianta rapida.

Am prajit chiftelutele la foc mediu aproximativ 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Cand acestea au fost gata, le-am scos pe servetele absorbante pentru a scapa de excesul de ulei.

Le puteti servi cu un sos de iaurt la care sa adaugati putin marar si usturoi, cu sos tzatziki sau pe langa ce doriti voi. Ele sunt delicioase si fara nimic. Eu mereu infulec cateva goale si sunt absolut delicioase!

Sper sa le incercati!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!