Chili sin carne sau chili de fasole si dovleac(vegan)

Chili sin carne sau chili de fasole si dovleac(vegan)

Chili sin carne sau chili de fasole si dovleac(vegan)

Pe vremea cand mancam carne, chili era una dintre mancarurile mele preferate. Pregateam chili destul de rar, dar cand o faceam ma bucuram din plin de savoarea pe care toate ingredientele o ofereau.

Cu timpul am invatat ca acest chili este delicios si fara carne, doar cu fasole sau linte si alte legume nutritive. Pentru ca este toamna si in gradina avem niste dovleci mari, frumosi, copti si aromati, nu puteam pierde sansa de a include in reteta si dovleacul.

Ingrediente si mod de preparare pentru chili sin carne sau chili de fasole si dovleac(vegan):

  • 2 cepe mari
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 de ardei galben
  • 1/2 de ardei verde
  • 2 ardei chili
  • 600 gr de rosii bine coapte
  • 700 gr de fasole rosii fierte
  • 400 gr de dovleac curatat si taiat cuburi
  • 3 lingurite de boia dulce
  • 1 lingurita de chimion
  • 1 lingurita de oregano
  • 1/2 lingurita de chili fulgi
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • Sare si piper dupa gust

In primul rand as vrea sa va spun ca aceasta mancare o puteti face cat de picanta doriti, iar daca nu sunteti fan de picant, puteti renunta la ardeii iuti si la fulgii de chili.

Am curatat si ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o cratita impreuna cu doua linguri de ulei, putina sare si semintele de chimion. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat ardeii taiati cuburi(mai mari), ardeii chili taiati rondele si cuburile de dovleac. Am adaugat condimentele(boiaua, oregano, fulgii chili, cimbrul, turmericul, coriandrul si scortisoara) si dupa ce le-am amestecat cu legumele am turnat un sfert de pahar cu apa. Dupa aproximativ 10 minute am adaugat rosiile curatate si tocate si doua pahare cu apa.

Am dat focul la mic, am pus capacul peste cratita si am lasat totul sa fiarba vreo 40 de minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 40 de minute sosul a scazut. Am adaugat fasolea si am mai lasat mancarea pe foc 10 minute. Am condimentat cu sare si piper si am stins focul.

Asa arata chili sin carne sau chili de fasole si dovleac(vegan)! Merge perfect cu putin guacamole, o salata proaspata sau niste orez, bulgur, quinoa, cous cous.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!