churros, gogosi churros, aluat churros, reteta de churros

Churros – gogosi spaniole sub forma de bilute

Churros – gogosi spaniole. In mod normal acest desert se gaseste sub forma unor bastonase, sau sub forma de spirala. Forma lor specifica este obtinuta cu ajutorul unui posh si a unui dui in forma de stea. Eu am pregatit acest desert sub forma unor bilute, pe care mai apoi le-am imbracat intr-un amestec de zahar si scortisoara.

Imi place aluatul din care aceste gogosi sunt pregatite. Imi place ca nu trebuie lasat la crescut, ceea ce inseamna ca se pot pregati rapid. Imi place ca nu absorb mult ulei. Imi place ca nu sunt foarte dulci. Imi place ca sunt acoperite de scortisoara. Imi place exteriorul crocant. Pur si simplu prefer oricand churros in locul clasicelor gogosi. Si stiti ce imi mai place? Nu e nevoie de nici un ingredient pretentios. Pot folosi doar apa, faina si putin ulei, iar deasupra un amestec de zahar si scortisoara. Nu e greu deloc sa pregatesti churros.

Ingrediente si mod de preparare pentru churros:

  • 500 ml de lapte vegetal sau apa
  • 300 gr de faina
  • 2 linguri de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 4 linguri de ulei
Topping:
  • 50 gr de zahar
  • o lingura de scortisoara

Am pus la fiert laptele vegetal impreuna cu cele 2 linguri de zahar, cele 4 linguri de ulei si sarea. Cand laptele a inceput sa fiarba, am luat oala de pe foc si am amestecat rapid faina. Faina se adauga toata deodata si se incorporeaza bine cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Am lasat aluatul 10 minute sa se raceasca. In acest aluat puteti adauga un ou. Aceasta este doar o precizare. Nu este obligatoriu, bilutele ies la fel de bune si cu si fara ou.

Am modelat bilute si apoi le-am prajit in ulei incins. Este important ca uleiul sa fie bine incins in momentul in care punem bilutele. Daca acesta nu este destul de fierbinte, gogosile vor absorbi mult ulei si nu se va mai forma exteriorul crocant. Inca un sfat, nu aglomerati tigaia. Puneti pe rand cate 6-8 bilute pentru a nu scadea temperatura uleiului.

Fiecare tura de churros a fost prajita 6-7 minute, la foc mediu. Eu nu am folosit mult ulei, deci nu au fost scufundate, de aceea am avut grija mereu sa intorc bilutele churros pentru ca acestea sa nu se arda. La final le-am dat prin amestecul de zahar si scortisoara.

Cel mai mult imi place sa servesc aceste bilute cat sunt caldute, cu putina ciocolata sau gem. Sunt exceptionale si a doua zi, sunt perfecte si simple, fara ciocolata.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Retete de post, vegan