Ciocolata calda vegana in 3 variante

Ciocolata calda vegana in 3 variante

Ciocolata calda vegana in 3 variante

O bautura calda e binevenita oricand, dar mai ales in zilele reci. Mie imi place mult sa ma infofolesc cu o patura si sa ma inarmez cu o ciocolata calda in serile de acest gen. Pe langa companie placuta, o carte sau un film bun, cateva gustari crocante, seara respectiva nu poate fi mai putin decat perfecta.

Va las o reteta de ciocolata calda pe care o puteti servi in varianta clasica, sau in alte 3 variante: cu scortisoara, portocale sau menta. Toate acestea complimenteaza ciocolata de minune si sunt sigura ca veti gasi o combinatie pentru fiecare gust.

Ingrediente si mod de preparare pentru ciocolata calda vegana in 3 variante:

Din cantitatile de mai jos vor rezulta 4 cesti de ciocolata calda.

  • 500 ml de lapte vegetal (am folosit de migdale)
  • 120 gr de ciocolata neagra vegana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de carob sau cacao pura – optional
  • 2-3 linguri de indulcitor (eu am folosit sirop de artar)
  • Pentru varianta cu scortisoara: 1 lingurita rasa de scotisoara
  • Pentru varianta cu menta: cateva picaturi de esenta de menta
  • Pentru varianta cu portocala: 1 lingurita de razatura de portocala

Modul de preparare este foarte simplu.

Am pus laptele la incalzit, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat praful de sare si ciocolata. Daca doriti sa adaugati carob sau cacao, pastrati cateva linguri de lapte rece. Amestecatile cu praful de carob sau cacao si adaugati-le odata cu ciocolata si sarea.

Am tinut laptele pe aragaz, la foc mic, pana ciocolata s-a topit complet. Am indulcit cu sirop de artar. Daca doriti sa serviti ciocolata calda simpla, ati terminat treaba. Daca nu, adaugati putina scortisoara, menta sau portocala, dupa gust, apoi serviti.

De ce pun sare in ciocolata calda? Pentru ca sarea intensifica gustul si aroma ciocolatei.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!