Ciorba de fasole alba si kale

Ciorba de fasole alba si kale

La ce mai folositi voi varza kale? Pana acum eu am folosit-o in ciorbe, chiftele, in tocane, inabusita cu putin usturoi, sau in salate.

Azi am combinat aceasta varza cu fasolea alba si mi-a placut.

Ingrediente si mod de preparare pentru ciorba de fasole alba si kale:

  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 2 linguri de paprika
  • 2 rosii
  • 2 cartofi – optional
  • 500 gr de fasole alba fiarta
  • 200 gr de kale
  • Pentru acrit: zeama de lamaie
  • Sare si piper

Am spalat si curatat toate legumele, apoi le-am tocat.

Intr-o oala am pus ceapa, usturoiul, morcovul, telina, ardeiul rosu si verde, putina sare, o lingura de ulei si jumatate de ceasca cu apa. Am inabusit legumele, apoi am adaugat paprika si am amestecat in cratita. Am adaugat cele doua rosii tocate si le-am permis sa se gateasca timp de 5-7 minute.

Puteti adauga si un cartof sau doi in ciorba, dar nu este obligatoriu. Eu totusi am ales sa pun doi cartofi, pentru consistenta.

Am turnat cam doi litri de apa in oala si am lasat totul sa fiarba.

Intre timp am curatat varza kale de nervuri si am taiat-o in bucati mai mici.

Fasolea alba am adaugat-o in ciorba cand legumele au fost aporape fierte. Varza kale am adaugat-o chiar la final, in ultimele trei minute. Aceasta va mai continua procesul de gatire si dupa singerea focului.

Am potrivit ciorba de sare si am acrit-o cu zeama de lamaie.

Ciorba de fasole alba si kale a fost delicioasa si nutritiva.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol. Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!