Ciulama de ciuperci cu sos de rosii

Ciulama de ciuperci cu sos de rosii

Ciulama de ciuperci cu sos de rosii

Din cand in cand mi se face pofta de mancare simpla, traditionala si gustoasa. De data asta am avut niste ciuperci in frigider si suc de rosii pregatit de mami a mea cu rosii din gradina. Nici nu se putea sa fac altceva decat ciulama de ciuperci. Si ce merge mai bine pe langa o ciulama decat o mamaliga pufoasa si un mujdei sanatos de usturoi?!

Ingrediente si mod de preparare pentru ciulama de ciuperci cu sos de rosii:

  • 500 gr de ciuperci – eu am folosit ciuperci brune
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de zacusca de vinete
  • 250 ml de suc de rosii concentrat
  • 1 cana cu apa
  • Sare si piper dupa gust

Am spalat ciupercile foarte bine, apoi le-am feliat. Le-am pus intr-o oala si am presarat putina sare deasupra. Nu este nevoie de ulei pentru ele isi vor lasa sucul lor. Cand zeama ciupercilor s-a evoaporat de tot, am adaugat o lingura mica de ulei de masline presat la rece, ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt. Am mai adaugat putina sare si am asteptat ca ceapa sa se inmoaie bine.

Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat zacusca si sucul de rosii, am amestecat putin si dupa 2 minute am adauga apa. Am pus capacul si am asteptat vreo 20 de minute pana totul a fost gata.

Am gustat, sare nu mai trebuia sa adaug, asa ca am pus foarte putin piper si am stins focul.

Am servit aceasta ciulama delicioasa cu mamaliga calda si mujdei iute de usturoi.

Ciulama de ciuperci cu sos de rosii

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.