21 nov. Ciulama de ciuperci cu sos de rosii
Ciulama de ciuperci cu sos de rosii
Din cand in cand mi se face pofta de mancare simpla, traditionala si gustoasa. De data asta am avut niste ciuperci in frigider si sos de rosii pregatit de mami a mea cu rosii din gradina. Nici nu se putea sa fac altceva decat ciulama de ciuperci. Si ce merge mai bine pe langa o ciulama decat o mamaliga pufoasa si un mujdei sanatos de usturoi?!
Ingrediente si mod de preparare pentru ciulama de ciuperci cu sos de rosii:
- 500 gr de ciuperci – eu am folosit ciuperci brune
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de zacusca de vinete
- 250 ml de pasta de rosii
- 1 cana cu apa
- Sare dupa gust
- 2-3 crengute de cimbru proaspat
- 2 lingurite de boia afumata – optional
Am spalat ciupercile foarte bine, apoi le-am feliat. Le-am pus intr-o oala si am presarat putina sare deasupra. Nu este nevoie de ulei pentru ca ele isi vor lasa sucul propriu. Cand zeama ciupercilor s-a evoaporat de tot, am adaugat o lingura mica de ulei de masline presat la rece, ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt. Am mai adaugat putina sare si am asteptat ca ceapa sa se inmoaie bine.
Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat zacusca si sucul de rosii, am amestecat putin si dupa 2 minute am adauga apa si boiaua afumata. Boiaua asta schimba cu totul gustul mancarii. Ii da un fel de profunzime si o face delicioasa. Am pus capacul si am asteptat vreo 20 de minute pana totul a fost gata.
Am gustat, sare nu mai trebuia, asa ca am pus cimbrul proaspat tocat, apoi am stins focul.
Am servit aceasta ciulama delicioasa cu mamaliga calda si mujdei iute de usturoi.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.