
21 ian. Clatite elastice si fine, aluat de clatite
Clatite elastice si fine, aluat de clatite
La noi in casa clatitele sunt considerate cel mai rapid desert sau gustare. Cand avem pofta de ceva dulce, le umplem cu gem, unt de arahide, fructe proaspete, iar cand vrem o gustare sarata le umplem cu avocado, pateuri, legume si alte paste tartinabile.
Desi de obicei pregatim clatite vegane, fara lapte si oua, astazi va prezint o reteta clasica de clatite elastice si fine.
Ingrediente si mod de preparare pentru clatite elastice si fine, aluat de clatite:
- 3 oua marimea L
- 1 praf de sare
- 50 ml de ulei
- 300 gr de faina
- 650 ml de lapte (sau 350 ml lapte + 300 ml de apa carbogazoasa)
- Vanilie sau alte arome daca faceti clatite dulci
In aluatul de clatite nu obisnuiesc sa pun zahar, pentru ca acesta face clatitele sa se rumeneasca mai mult si le intareste putin.
Am spart ouale intr-un bol si le-am mixat cu telul impreuna cu praful de sare. Am adaugat uleiul, apoi faina(cate putin). Ca sa nu se formeze cocoloase am adaugat faina pana am obtinut o compozitie cremoasa, apoi am adaugat lapte. Am intercalat adaugarea laptelui si a fainii pana le-am terminat de incorporat si am obtinut o compozitie fina.
Am lasat compozitia sa se odihneasca 20 de minute, apoi m-am apucat de treaba.
Am infierbantat o tigaie si pentru prima clatita am uns tigaia cu ulei. Am imbibat un servetel in ulei si am sters tigaia cu el, astfel incat sa ramana o pelicula subtire de grasime. Am turnat un polonic de compozitie in tigaie si am uniformizat-o. Am lasat clatita sa se coaca pana marginile s-au desprins de tigaie, apoi cu spatula am intors clatita pe partea cealalta. Am procedat astfel pana am terminat de copt toate clatitele, apoi cand s-au mai racit le-am acoperit cu folie alimentara. In felul acesta clatitele se pastreaza moi, fine si elastice pana a doua zi.
Puteti umple clatitele cu absolut orice doriti.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!