23 dec. Cornulete fragede cu gem si nuca
Cornulete fragede cu gem si nuca
Unul dintre deserturile pe care le indragesc de cand eram copil, sunt cornuletele fragede cu magiun de prune si nuca macinata. Sunt in stare sa mananc o cutie intreaga, fara probleme.
De obicei pregatesc mai multe cornuelte si le pastrez in cutii metalice. Tin foarte bine o saptamana. Asta in cazul in care rezista atata timp :D.
Ingrediente si mod de preparare pentru cornulete fragede cu gem si nuca:
Aluatul:
- 500 gr de faina
- 50 gr de zahar pudra
- 200 gr de unt rece
- 7 gr de drojdie uscata
- 200 gr de smantana grasa sau iaurt grecesc
- Vanilie
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 250 gr de magiun de prune
- 70-100 gr de miez de nuca macinat
Pentru final:
- 150 gr de zahar pudra
Intr-un bol sau mixer am pus faina si zaharul pudra. Deasupra am asezat untul taiat cubulete. Am mixat/framantat cu degetele pana am obtinut un aluat nisipos. Deasupra am pus drojdia uscata, smantana, vanilia si praful de sare. Am amestecat pana am obtinut un aluat omogen. L-am acoperit si l-am lasat sa se odihneasca 40 de minute.
Am facut acest aluat si fara drojdie si cornuletele au iesit la fel de delicioase. Crocante la exterior, dar fragede si aromate. Cand fac aluatul fara drojdie il las sa stea 30, 40 de minute infrigider inainte de a lucra cu el.
Pentru umplutura am amestecat gemul cu miezul de nuca macinat.
Am impartit aluatul in 4 bucati egale. Am intins fiecare bucata intr-un cerc din care am decupat cate 12 triunghiuri. Am pus cate o lingurita de umplutura la fiecare baza de triunghi, apoi am rulat strans.
Am asezat cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si am pus-o in cuptor pana cornuletele s-au rumenit frumos. Am scos cornuletele din cuptor, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi le-am invelit in zahar.
Ca sa imi fie mai usor si sa nu imprastii zahar pudra peste tot, eu pun zaharul intr-o punga incapatoare si adaug cate 5,6 cornulete acolo. Strang punga la capat si le imbaiez astfel in zahar. La final scutur excesul si gata.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!