Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Cosulete fragede din fulgi de ovaz, crema fina din caju aromatizata cu ceapa verde si marar, o combinatie absolut delicioasa si un aperitiv care atrage atentia la orice masa. Aceste cosulete au avut mare succes intre prietenii nostri si au fost printre primele aperitive care au disparut din platouri.

Crema o puteti face si din migdale sau amestec de caju si migdale.

Ingrediente si mod de preparare pentru cosulete umplute cu crema de branza din caju:

Din aceste ingrediente mi-au iesit 16 cosulete umplute.

Ingrediente pentru cosuletele din ovaz:

  • 300 gr de fulgi de ovaz rasniti partial
  • 200 gr de faina
  • 150 ml de ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 220 ml de apa
  • Sare

Pentru a face cosuletele fara gluten, folositi 450 gr de fulgi de ovaz fara gluten și 3 linguri de faina de tapioca. Restul ingredientelor sunt neschimbate.

Ingrediente pentru crema de caju:

  • 300 gr de caju hidratat peste noapte
  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • Zeama unei lamai, sau dupa gust
  • 100 ml de apa
  • 2-3 fire de ceapa verde sau o legatura de chives
  • 1 legatura mica de marar proaspat
  • Sare dupa gust

Treaba este cat se poate de simpla. Pentru cosulete am amestecat fulgii de ovaz cu faina, uleiul, apa si sarea. Pentru varianta fara gluten amestecati ovazul cu faina de tapioca, uleiul, apa si sarea.

Am obtinut o conpozitie legata, pe care am asezat-o in forme de briose si i-am dat forma. Au iesit 16 cosulete.

Am copt cosuletele timp de 25-30 de minute pana s-au rumenit usor pe margini.

Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Intre timp am pregatit crema de caju. Am pus in vasul blenderului nucile caju hidratate si putina apa. Am mixat pana am obtinut o crema fina, apoi am adaugat restul de apa, zeama de lamaie si fulgii de drojdie. Am mai mixat o data ca toate ingredientele sa fie bine omogenizate, apoi am transferat crema intr-un bol. Am tocat ceapa verde si mararul si le-am incorporat in crema. Sare se adauga dupa gust. Daca vi se pare ca mai e nevoie de lamaie, mai stoarceti putina zeama.

Cand cosuletele au fost gata le-am scos din forme si le-am lasat la racit. Le-am umplut cu crema de caju si le-am servit cu rosii si germeni.

Crema de caju va avea o aroma mai intensa a doua zi.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

Retete vegane, de post!



error: Content is protected !!