Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Cosulete fragede din fulgi de ovaz, crema fina din caju aromatizata cu ceapa verde si marar, o combinatie absolut delicioasa si un aperitiv care atrage atentia la orice masa. Aceste cosulete au avut mare succes intre prietenii nostri si au fost printre primele aperitive care au disparut din platouri.

Crema o puteti face si din migdale sau amestec de caju si migdale.

Ingrediente si mod de preparare pentru cosulete umplute cu crema de branza din caju:

Din aceste ingrediente mi-au iesit 16 cosulete umplute.

Ingrediente pentru cosuletele din ovaz:

  • 500 gr de fulgi de ovaz partial rasniti
  • 150 ml de ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 220 ml de apa
  • Sare

Ingrediente pentru crema de caju:

  • 200 gr de caju hidratat peste noapte
  • 3 linguri cu fulgi de drojdie inactiva
  • Zeama de la jumatate de lamaie sau dupa gust
  • 100 ml de apa
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1/2 de legatura de marar proaspat
  • Sare dupa gust

Treaba este cat se poate de simpla. Pentru cosulete am rasnit usor fulgii de ovaz si i-am amesteca rapid cu restul ingredientelor.  Compozitia obtinuta am asezat-o in 16 forme de briose unse cu putin ulei. Am copt cosuletele timp de 25-30 de minute pana s-au rumenit usor pe margini.

Cosulete umplute cu crema de branza din caju

Intre timp am pregatit crema de caju. Am pus in vasul blenderului nucile caju hidratate si putina apa. Am mixat pana am obtinut o crema fina, apoi am adaugat restul de apa, zeama de lamaie si fulgii de drojdie. Am mai mixat o data ca toate ingredientele sa fie bine omogenizate, apoi am transferat crema de „branza” intr-un bol. Am tocat ceapa verde si mararul si le-am incorporat in crema. Sare se adauga dupa gust. Daca vi se pare ca mai e nevoie de lamaie, mai stoarceti putina zeama.

Cand cosuletele au fost gata le-am scos din forme si le-am lasat la racit. Le-am umplut si le-am servit cu rosii si germeni.

Daca vreti sa umpleti cosuletele pentru a fi servite a doua zi, amintiti-va ca acestea se vor inmuia putin.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

 

Retete vegane, de post!