24 mart. Covrigei fragezi de casa
Covrigei fragezi de casa
Din cand in cand eu si sotul ne mai uitam la cate un film sau la vreun episod dintr-un serial demult uitat. Si tare ne mai place sa avem ca gustare niste fursecuri, popcorn sau saratele. De data asta am pregatit niste covrigei suuuuper fragezi si aromati, cu putine ingrediente.
Ingrediente si mod de preparare pentru covrigei fragezi de casa:
- 250 gr de unt 82% grasime
- 200 gr de creme fraiche sau smantana grasa 30% grasime
- 500 gr de faina
- Sare dupa gust
- Optional: 150 gr de branza cheddar sau alt tip
- 1 galbenus pentru uns
- Seminte/branza pentru ornat
Am pus untul rece taiat cuburi mici si creme fraiche-ul intr-un bol. Am adaugat sarea si faina. Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, nelipicios. L-am lasa la odihnit 30 de minute in frigider, dar puteti omite acest pas.
Am incins cuptorul la 180 de grade Celsius. Am intins aluatul, am decupat covrigeii si i-am asezat in tava pe hartie de copt. Am uns cu galbenus, am presarat seminte si i-am pus in cuptor pana s-au rumenit, adica vreo 10 minute. Daca adaugati in compozitie si niste branza cheddar sau un alt cascaval bun, covrigeii vor fi si mai deliciosi.
Daca nu aveti forma, puteti taia fasii de aluat si faceti niste saratele delicioase.
Alte retete de saratele gasiti aici:
https://ourdailyfood.ro/?s=saratele
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!