Covrigi de casa cu seminte

Covrigi de casa cu seminte

Covrigi de casa cu seminte

Covrigii sunt mancarea omului pe fuga. Fie ca te grabesti la munca, la facultate sau pur si simplu ai asa multa treaba, incat nu ai timp sa mananci altceva, solutia cea mai simpla este un covrig. Nu e asa?

Oricati covrigi am mancat si-n liceu, si-n facultate, inca imi plac si din cand in cand chiar mi se face pofta de ei. Fie ca sunt cu seminte, umpluti, sarati sau covrigi dulci, insiropati, as devora unul numai cand simt mirosul acela de proaspat scos din cuptor.

In ultimul timp am tot facut covrigi acasa. Nu e dificil deloc si ies tare buni. De data aceasta am facut covrigi cu seminte si va las si voua reteta.

Ingrediente si mod de preparare pentru covrigi de casa cu seminte:

  • 800 gr de faina
  • 450 ml de apa calduta
  • 10 gr de sare
  • 80 ml de ulei sau unt topit
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • Topping: seminte, sare grunjoasa

Pentru solutia de fiert:

  • 1,5 l de apa
  • 30 gr de bicarbonat

Cum am facut aluatul:

Am amestecat faina cu sarea intr-un vas incapator. Drojdia am dizolvat-o in 100 ml de apa calduta, iar cand a devenit spumoasa am adaugat-o deasupra fainii. Am adaugat si restul de 350 ml de apa, uleiul si am framantat vreo 7-8 minute.

Aluatul obtinut l-am uns cu putin ulei si l-am lasat sa creasca timp de o ora, acoperit, la loc cald.

Cum am dat forma covrigilor:

Din aluat am rupt 12 bucati de aluat. Am intins fiecare bucata de aluat intr-o sfoara lunga si subtire. I-am dat forma de „U” intors, apoi am rasucit sfoara si am adus capetele deasupra nodului format.

Cat am dat forma covrigilor, am pus si apa la fiert. Cand a inceput sa coloteasca am adaugat bicarbonatul de sodiu. Am trecut fiecare covrig prin solutia aceasta pentru aproximativ 10-15 secunde, apoi am scos cu atentie covrigii si i-am asezat in tava, pe hartie de copt.

Am presarat seminte si putina sare grunjoasa deasupra covrigilor. Am folosit seminte de floarea soarelui, susan si in.

Am copt covrigii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pana acestia au devenit aurii si crocanti. Nici nu au apucat bine sa se raceasca, si deja portia s-a injumatatit.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.