Crema de vanilie sau creme patissiere

Crema de vanilie sau creme patissiere

Crema de vanilie sau creme patissiere este crema de lapte fiarta, facuta cu galbenusuri si faina. E o reteta clasica si sta la baza multor prajituri sau a altor creme. Poate fi folosita la tarte, cremsnit, ecleruri si multe altele.

Oricum ati dori sa o denumiti, crema aceasta este fina, usor de facut si delicioasa.

Ingrediente si mod de preparare pentru crema de vanilie sau creme patissiere:

  • 4 galbenusuri
  • 80 gr de zahar
  • 500 ml de lapte
  • 60 gr de faina
  • 1 pastaie de vanilie sau extract de vanilie

Am pus laptele la fiert impreuna cu extractul de vanilie sau semintele pastaii de vanilie impreuna cu batonul. In momentul in care laptele incepe sa clocoteasca, se stinge focul. Daca folositi pastaie de vanilie lasati laptele la infuzat jumatate de ora pentru ca vanilia sa isi elibereze aromele.

Intr-un bol am pus cele 4 galbenusuri impreuna cu zaharul si am amestecat pana acesta a fost aproape dizolvat si galbenusurile au devenit pale. Am adaugat treptat faina cernuta si am amestecat astfel incat sa obtin o compozitie omogena. Am turnat cate putin din laptele fierbinte infuzat, amestecand mereu.

Am turnat amestecul obtinut intr-o cratita curata si am fiert la foc mic timp de aproximativ 10 minute, sau pana crema s-a legat si ingrosat. Pe durata fierberii am amestecat mereu in crema pentru ca aceasta sa nu formeze cocoloase si sa nu se prinda de cratita.

Dupa ce am stins focul am acoperit imediat suprafata cremei cu folie alimentara pentru a nu se intari. Am lasat crema sa ajunga la tempertatura camerei, apoi am pastrat-o in frigider.

Nu este indicat sa pastrati crema mai mult de 3,4 zile in frigider. Daca doriti sa o pastrati mai mult timp, o puteti pune in congelator unde tine pana la o luna.

Inainte de folosire eu o mixez putin pentru a deveni mai aerata.

Crema este gata.

Crema de vanilie sau creme patissiere

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!