
06 dec. Curry de linte si dovleac
Curry de linte si dovleac
De ceva timp am in minte combinatia de linte si dovleac intr-un curry delicios. Asa ca inainte sa se termine toamna, am zis ca e timpul sa pun ideea in practica.
Sper ca si voua va place mancarea indiana si veti incerca reteta. E tare simpla.
Ingrediente si mod de preparare pentru curry de linte si dovleac:
Ingrediente pentru 4-5 portii
- 250 gr de linte verde
- 500 gr de dovleac placintar
- 1 rosie
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de pasta de ghimbir si usturoi(usturoi si ghimbir in cantitati egale, blendate intr-o pasta fina)
- 1 bat de scortisoara
- 1 pastaie de cardamom negru
- 4 pastai de cardamom verde
- 1-2 cuisoare
- 1 lingurita de fenicul
- 1/2 lingurita de turmeric
- 1 lingurita de coriandru macinat
- 1 lingurita de chili – doar daa va place iute
- 1 lingurita de garam masala
Am spălat lintea și am lăsat-o în apă cât m-am ocupat de restul treburilor. Dovleacul l-am tăiat cuburi, ceapa și roșia le-am tocat mărunt.
Într-o oală încăpătoare am turnat 2-3 linguri de ulei și când s-a încins am adăugat condimentele solide, adică scorțișoara, cardamomul verde și negru, cuisoarele și feniculul. Am pus și puțină sare.
După aproximativ 30 de secunde, după ce și-au eliberat aromele, am adăugat ceapa și încă puțină sare. Am pus capacul și după două minute am adăugat pasta de usturoi și ghimbir. Focul trebuie sa fie mediu, altfel riscați să se ardă.
Am adăugat după foarte puțin timp condimentele pudra, adică turmericul, coriandrul, chili și garam masala.
Am amestecat bine și am adăugat roșia. După vreo 3 minute am pus în oala dovleacul și jumătate de cană cu apă. Am pus capacul și am lăsat la foc mediu vreo 6-7 minute.
Am adăugat lintea, doua pahare cu apa, am pus capacul și am lăsat să fiarbă până lintea a fost făcută bine.
La servire am adăugat puțină zeamă de lămâie.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.