Curry de naut cu lapte de cocos

Curry de naut cu lapte de cocos

Curry de naut cu lapte de cocos

Daca nu stiti cat de mult ne place nautul, va spun eu. Ne place mult de tot! Si de ce nu ne-ar placea? Are un gust bun de tot, este cremos, hranitor si il putem prepara in multe feluri.

E adevarat ca de cele mai multe ori folosesc nautul pentru hummus sau paste tartinabile. E convenabil pentru ca fierb o cantitate mai mare de naut si o pastrez in congelator. Cand ramanem fara mancare si vreau sa fac ceva rapid decongelez putin naut, il blendez cu cele aferente si gata e humusul.

Insa si supa de naut este delicioasa, orezul cu naut la cuptor este la fel de gustos, iar astazi va prezint una dintre retetele mele preferate: curry de naut cu lapte de cocos. Ador aromele si parfumurile emanate de mirodeniile folosite pentru acest fel de mancare.

Ingrediente pentru curry de naut cu lapte de cocos:

  • 1 lingurita de chimion
  • 2 cuisoare
  • 1 frunza de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 2 cepe
  • 1 lingurita plina de garam masala
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de pudra chili sau dupa gust. Puteti inlocui cu boia daca nu iubiti mancarea picanta.
  • 2 rosii
  • 100 ml de pasata de rosii
  • 500 gr de naut fiert
  • 200 ml de lapte de cocos
  • Sare dupa gust
  • Patrunjel sau coriandru proaspat pentru servit
  • Lime pentru servit

Am curatat si tocat ceapa si usturoiul. Ghimbirul l-am curatat si l-am dat pe razatoarea fina.

Intr-o tigaie antiaderenta si incapatoare am incins doua linguri de ulei. Am adaugat semintele de chimion, cuisoarele si frunza de dafin. Dupa cateva secunde am pus in tigaie ustuoiul si ghimbirul. Uleiul s-a aromatizat imediat, iar in bucatarie au inceput sa pluteasca arome delicioase. Am adaugat ceapa tocata, putina sare si am asteptat ca aceasta sa devina translucida.

Am adaugat garam masala, coriandrul, turmericul, pudra chili si am amestecat condimentele cu ingredientele din tigaie. Am pus in tigaie rosiile tocate marunt si pasta de rosii. Am lasat rosiile sa se gateasca vreo 10-15 minute.

Dupa aceea am adaugat nautul fiert, o cana cu apa si am pus capacul peste tigaie. Noua ne place ca aceasta mancare sa fie mai lichida, insa daca va doriti un curry mai dens, adaugati mai putina apa. Am fiert nautul sub capac  20 de minute, apoi am adaugat laptele de cocos si am mai lasat mancarea pe foc 5 minute. Am potrivit sarea si am stins focul.

Am servit acest curry delicios cu orez basmati, iar deasupra am stors zeama de lime.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!