09 oct. Curry de oua sau egg curry
Curry de oua sau egg curry
Poate pentru unii dintre voi suna ciudat, dar este cu adevarat delicios.
Egg curry este una dintre specialitatile pregatite de sotul meu si de la el am invatat sa il pregatesc si eu. De aceasta data insa, el a fost bucatarul.
Stiu ca bucataria indiana nu este pe gustul tuturor, in special datorita multitudinii de condimente care se folosesc in retete. De aceea am tot evitat sa scriu despre asemenea preparate. Insa la noi in bucatarie se gateste foarte des in felul acesta, asa ca imi fac curaj si va voi prezenta cateva retete de acest fel. Sper sa va placa si voua.
Ingrediente si mod de preparare pentru curry de oua sau egg curry:
- 5 oua fierte(tare)
- 1 lingurita de chimion
- 1/2 lingurita de seminte de mustar
- 4 cepe medii
- 5 catei de usturoi
- 1 cm de ghimbir
- 1/2 lingurita de turmeric
- 1 lingurita de chili pudra
- 1 lingurita de garam masala
- 1/2 lingurita de coriandru macinat
- 2 rosii
- 100 gr de caju hidratat
- Kasuri methi (frunze uscate de fenugreek)
- Sare dupa gust
Intr-o tigaie am incins cateva linguri de ulei si am adaugat semintele de chimion si mustar. Le-am lasat sa danseze si sa isi elibereze aromele, dar nu mai mult de 30 de secunde. Am adaugat ceapa tocata marunt, iar cand aceasta a devenit translucida am adaugat usturoiul si ghimbirul(pe care le-am transformat intr-o pasta cu ajutorul mojarului). Am gatit totul pana mirosul de usturoi si ghimbir crud a disparut, apoi am adaugat condimentele: turmeric, chili, garam masala, coriandru macinat.
Nucile caju hidratate si rosiile decojite le-am blendat pana au devenit o pasta fina, apoi le-am turnat in tigaie. Am amestecat si am lasat sosul acesta sa fiarba vreo 15 minute(amestecand din cand in cand). Am adaugat si o cana cu apa. Sosul a fiert pana a scazut in volum si a devenit mai dens. L-am gustat, am potrivit sarea si am adaugat frunzele uscate de fenugreek.
Ouale le-am injumatatit si le-am adaugat sosului. Optional acestea pot fi prajite putin(intregi) pentru extra aroma. Noi am sarit peste etapa aceasta. Am mai gatit sosul doua minute dupa ce am adaugat jumatatile de ou, apoi am stins focul.
Puteti servi acest delicios curry cu orez basmati, cu naan, chapati sau orice altceva. Noi l-am servit alaturi de o salata racoritoare si tortilla.
Va recomand sa folositi condimentele dupa gustul vostru. Noi mancam picant si foarte picant.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!