Drob cu nuca si migdale

Drob cu nuca si migdale

Drob cu nuca si migdale

Am facut zilele trecute un drob tare bun cu nuci si migdale. Am vrut doar sa vad cum iese, deci am facut o portie mica, de proba. Rezultatul mi-a placut si cu siguranta o sa mai fac. Am pastrat o parte din compozitie fara sare, tocmai ca si pitica noastra sa poata manca. Si ei i-a placut mult, deci puteti incerca si pentru bebeii vostri.

Ca de fiecare data, totul e simplu si rapid de facut.

Ingrediente si mod de preparare pentru drob cu nuca si migdale:

  • 150 gr de miez de nuca
  • 50 gr de migdale
  • 2 felii de paine – fara coaja
  • 50 ml de lapte de migdale
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 50 gr de fulgi de drojdie inactiva
  • 30 ml de ulei de masline
  • 1 lingurita de oregano
  • Sare dupa gust – pentru Eva fara sare

Miezul de nuca si migdalele le-am rasnit. Am inmuiat feliile de paine in laptele de migdale pana s-au imbibat cu lichidul. Nu am stors feliile de paine, ci le-am folosit cu tot cu lapte. Am tocat fin patrunjelul, cepa verde, cea uscata si usturoiul.

Am amestecat toate ingredientele pana la omogenizare. Am asezat compozitia intr-o forma mica de chec si inca in cateva forme de briose(Penru Eva).

Am copt drobul timp de 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, in cuptorul preincalzit.

Drob cu nuca si migdale

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!