Drob de ciuperci si soia granule

Drob de ciuperci si soia granule – fara gluten

Drob de ciuperci si soia granule

Acest drob delicios l-am mancat prima data la o prietena. Mi-a placut mult de tot si am cerut reteta, dar de atunci a trecut mult timp si nu l-am mai pregatit. Saptamana trecuta mi-am amintit ca am reteta si cum gandul mi-a tot stat la o felie buna de drob, m-am hotarat sa ma apuc de treaba. Am facut mici modificari, iar drobul a fost super bun.

Ingrediente si mod de preparare pentru drob de ciuperci si soia granule – fara gluten:

  • 200 gr de soia granule
  • 300 gr de ciuperci
  • 3 morcovi
  • 2 morcovi fierti intregi pentru decor(optional)
  • 350 gr de ceapa
  • 50 gr de fulgi de drojdie inactiva
  • 2 oua mari
  • Oregano, cimbru, maghiran uscate – dupa gust
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • Sare dupa gust

Am pus granulele de soia la inmuiat in apa fierbinte pentru 30 de minute, apoi le-am stors bine, dar bine de tot.

Am spalat ciupercile, am curatat 3 morcovi si ceapa. Le-am pus pe toate in blender si l-am lasat pe el sa faca treaba. A pulsat de cateva ori astfel incat legumele sa fie maruntite.

Am transferat legumele intr-o tigaie. Am adaugat putina sare deasupra lor si le-am lasat la foc mediu pana apa pe care au lasat-o ele s-a dus. Atunci am adaugat o lingura de ulei de masline presat la rece si am mai amestecat 2 minute in tiagaie.

Am amestecat granulele de soia hidratate si stoarse cu legumele, am adaugat fulgii de drojdie inactiva, ouale, condimentele si patrunjelul tocat fin. Am amestecat compozitia si am turnat-o intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Am pus jumatate din compozitie, apoi cei doi morcovi fierti, apoi am completat cu restul de compozitie.

Am copt drobul aproximativv 35 de minute la 180 de grade Celsius, pana s-a rumenit frumos.

Am asteptat sa se raceasca complet inainte de a-l felia.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!