31 oct. Fudgy brownie sau negresa umeda
Fudgy brownie sau negresa umeda
Unul dintre deserturile mele preferate este chiar aceasta negresa pacatoasa si plina de ciocolata. Negresa o pregatesc cam de doua, trei ori pe an, pentru ca altfel as avea diabet si posibil alte boli. :))
Pe blog mai gasiti o reteta de negresa fara faina si doua retete de cheesecake cu blat de negresa. V-am spus ca o iubesc mult.
Ce imi place la negresa asta? Pai este exact asa cum ar trebui sa fie o negresa. Ciocolatoasa, cu un interior umed, care devine dens in momentul racirii, iar cand incepi sa mananci din ea, simti ca nu te-ai mai opri niciodata. Asta e negresa adevarata pentru mine. Nu spun ca negresa pufoasa a bunicii nu e buna, pentru ca este. Si am multe amintiri placute legate de ea. Dar intre cele doua nu exista totusi termen de comparatie.
Pentru negresa ciocolatoasa treaba e simpla si mai jos va convingeti singuri.
Ingrediente si mod de preparare pentru fudgy brownie sau negresa umeda:
- 200 gr de unt
- 200 gr de ciocolata neagra de calitate
- 120 -150 gr de zahar – eu pun mereu mai putin
- 50 gr de cacao
- 3 oua la temperatura camerei
- 80 gr de faina
- 1 varf de lingurita de sare
Am pus untul si ciocolata intr-un bol si le-am topit la baie de abur. In acelasi bol am adaugat zaharul, cacaoa, ouale, faina si sarea, mixand dupa fiecare.
Compozitia (care deja arata si miroase fabulos) se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava rotunda, cu diametrul de 21 de cm.
Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 25 de minute. Cand scoateti prajitura, aceasta trebuie sa fie umeda in interior, aproape ca si cand ar fi cruda.
Inainte de a fi taiata negresa are nevoie de putin timp sa se raceasca in tava. Eu o las aproximativ 30 de minute, apoi nu mai astept.
Pentru sosul de ciocolata am incalzit 200 ml de frisca si am turnat-o peste 100 gr de ciocolata. Am asteptat 5 minute, apoi am mixat cu ajutrul unui tel.
Asa arata negresa aceasta delicioasa, ciocolatoasa si umeda. Noi am servit-o langa o para fiarta in ceai de tulsi si melisa, cu putin sos de ciocolata. Un adevarat rasfat.
Lasata in frigider pana a doua zi, ea devine densa.
Astept impresiile voastre cu privire la acest desert minunat.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!