Fursecuri cu ciocolata sau chocolate chip cookies

Fursecuri cu ciocolata sau chocolate chip cookies

Fursecuri cu ciocolata sau chocolate chip cookies

Am tot copt fursecuri cu ciocolata, dar parca mereu lipsea ceva din ele. Nu aveau gustul celor pe care le cumparam din magazin. Ieseau prea umflate, prea fainoase, nu erau ceea ce imi doream. Cu timpul si cu multe incercari si probe, am ajuns la rezultatul acesta, de care ma pot declara multumita.

Ingrediente si mod de preparare pentru fursecuri cu ciocolata sau chocolate chip cookies:

  • 220 gr de unt
  • 150 gr de zahar brun
  • 150 gr de zahar alb
  • 2 oua
  • 1 lingurita de vanilie
  • 320 gr de faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 300 gr de ciocolata

Din cantitatile de mai sus am obtinut 51 de fursecuri cu ciocolata mari.

Am topit untul, apoi l-am turnat intr-un bol. Deasupra am pus zaharul brun si cel alb si le-am mixat pana am obtinut o masa cremoasa. Am incorporat cu ajutorul mixerului ouale si esenta de vanilie.

Pentru o textura buna este important sa folositi ambele tipuri de zahar. Zaharul brun face fursecurile sa fie fragede in interior, fiind un zahar cu melasa, un zahar mai umed. Acesta are capacitatea de a pastra umiditatea.

Am incorporat faina, sarea, praful de copt si biarbonatul, apoi am adaugat ciocolata. Puteti folosi picaturi de ciocolata, dar eu am ales sa folosesc o ciocolata amaruie pe care am taiat-o bucati si mai mici si mi mari. Puteti folosi o combinatie de ciocolata alba, ciocolata cu lapte si ciocoata neagra.

Cum coacem aceste fursecuri cu ciocolata sau chocolate chip cookies

In momentul acesta aluatul fursecurilor arata si miroase extrem de bine, dar mai avem un pas important pana la bucuria de a-i coace. Acest aluat trebuie lasat la odihnit 24 de ore in frigider. In timpul acesta aromele se intensifica, aluatul se mai intareste si devine mai usor de lucrat, asa ca am acoperit bolul cu o folie alimentara si l-am lasat sa se odihneasca.

A doua zi am scos bolul si am format bilute aproximativ egale. Le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si am asezat bilutele cu distanta intre ele, pentru a nu se uni la coacere.

Am copt fursecurile in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 12 minute, sau pana devin usor aurii pe margini. Am scos fursecurile pe un gratar pentru a se raci, apoi le-am transferat intr-un borcan inchis ermetic.

Furseurile sunt crocante la exterior, dar au un interior moale si ciocolatos. Sunt extrem de gustoase, mai ales langa un pahar cu lapte.

Un mic sfat. Daca vi se pare ca fursecurile se intaresc, adaugati langa ele o felie de paine si a doua zi veti avea fursecuri moi si delicioase.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!