Fursecuri cu cocos si gem de zmeura

Fursecuri cu cocos si gem de zmeura

Fursecuri cu cocos si gem de zmeura

Sambata seara am testat o noua reteta de fursecuri cu fulgi de cocos si gem de zmeura, care in opinia mea este o combinatie tare reusita. Au iesit tare, tare bune si ne-au placut tuturor, de la mic la mare.

A fost usor si fain sa pregatesc compozitia, desi asteptarea a fost cam grea, caci dupa ce i-am bagat in cuptor toata casa a fost invaluita de un miros divin. Cea mai faina parte totusi a fost sa ii mancam. S-au terminat a doua zi, asa ca vom face curand o alta portie.

Ingrediente si mod de preparare pentru fursecuri cu cocos si gem de zmeura:

  • 100 de unt la temperatura camerei(moale)
  • 100 gr de crema de branza
  • 100 de grame de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de apa de flori de portocale sau cateva picaturi de ulei esential de portocale
  • 200 gr de faina
  • 5 gr de praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • 120 gr de fulgi de cocos + 50 gr pentru tavalit
  • aproximativ 150 gr de gem de zmeura sau puteti folosi caise

E important ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Am mixat untul cu crema de branza si zaharul pana a devenit o compozitie pufoasa. Am adaugat galbenusurile si apa de flori de portocale, apoi am mixat pana s-au incorporat. Am adaugat de acum si ingredientele uscate, adica faina, praful de copt, sarea si fulgii de cocos(120 de gr). Pe acestea le-am incorporat cu ajutorul unei spatule.

Compozitia este cam lipicioasa in momentul acesta, asa ca am dat-o la frigider pentru vreo 30-40 de minute. In timpul acesta ea s-a mai intarit si a devenit usor de modelat.

Am format bilute din compozitie si le-am dat prin cei 50 de gr de fulgi de cocos pastrati. Am asezat bilutele pe tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul degetetului mare am facut o adancitura in mijlocul aluatului.

Fursecurile nu isi maresc foarte mult volumul, dar totusi e bine sa fie un spatiu de 3-5 cm intre ele. Am copt fursecurile timp de 10 minute la 180 de grade Celsius, caldura sus si jos.

Imediat ce am scos fursecurile din cuptor am accentuat adanciura cu ajutorul cozii unei linguri de lemn. Am umplut fursecurile cu gem si asta a fost tot. Usor, asa-i?

Daca le incercati dati-mi de stire. Sper sa va placa macar la fel de mult cum ne-au placut si noua.

Daca va place reteta si vreti sa fiti la curent si cu alte postari puteti urmari ourdailyfood si pe facebookinstagram sau va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!