Fursecuri fragede cu portocala si scortisoara

Fursecuri fragede cu portocala si scortisoara

Fursecuri fragede cu portocala si scortisoara

Si daca tot e iarna, trebuie sa miroase a portocale si a scortisoara. Bucataria trebuie sa fie plina de arome calde si placute, iar cuptorul mai mereu cald. Eu astazi l-am pastrat cald cam toata ziua, pentru ca am copt multe fursecuri delicioase, printre care si acestea pe care vi le prezint. Hmm, ce bune au iesit. Fragede, untoase, cu aroma subtila de portocala si scortisoara. Numai bune pentru anotimpul rece.

Ingrediente si mod de preparare pentru fursecuri fragede cu portocala si scortisoara:

  • 200 gr de unt la temperatura camerei
  • 130 gr de zahar
  • 1 ou la temperatura camerei
  • Vanilie
  • Esenta de portocale – optional
  • Coaja unei portocale bio
  • 350 gr de faina
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 praf de sare

Am amestecat untul moale cu zaharul, apoi am incorporat oul, vanilia si coaja de portocala. Am omis esenta de portocala, pentru ca am vrut un gust mai subtil, dar daca va doriti o aroma mai pronuntata, va recomand sa folositi si esenta de portocale. Am adaugat faina, scortisoara, praful de copt si praful de sare. Nu am framantat aluatul, ci doar m-am asigurat ca toate ingredientele sunt bine incorporate. A durat vreo 20 de secunde toata treaba.

Aluatul nu trebuie framantat mult, ca faina sa nu dezvolte reteaua de gluten. Fursecurile trebuie sa fie fragede si sfaramicioase.

Am infoliat aluatul si l-am pus in frigider peste noapte. Eu asa procedez cu majoritatea aluaturilor de fursecuri, dar e suficient sa stea la rece macar o ora.

Am scos aluatul de la frigider si am infainat usor planseta de lucru. Am intins aluatul si l-am decupat. Am asezat fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt fursecurile timp de 10 minute la 170 de grade Celsius, sau pana au fost usor rumene pe margini.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!