Fursecuri simple cu unt

Fursecuri fragede si simple cu unt

Fursecuri fragede si simple cu unt

Cred ca fursecurile cu unt sunt nelipsite de la mesele de sarbatoare. De ce? Pentru ca sunt cele mai simple fursecuri care se pot pregati. Pentru ca se folosesc ingrediente putine si la indemana oricui si nu in ultimul rand, pentru ca sunt tare gustoase. Mie imi place sa pregatesc aceste fursecuri cu 3, 4 zile in avans, apoi le pastrez in cutii metalice. In felul acesta se fragezesc si mai mult si devin mult mai delicioase.

Ingrediente si mod de preparare pentru fursecuri fragede si simple cu unt:

  • 200 gr de unt la temperatura camerei
  • 120 gr de zahar pudra
  • 1 ou
  • Vanilie
  • 350 gr de faina
  • 1 praf de sare

Am mixat untul cu zaharul pana acesta a devenit cremos si pufos, apoi am adaugat oul si vanilia si le-am incorporat. La final am adaugat faina si praful de sare si am amestecat aluatul cu o spatula. Nu am framantat aluatul, pentru a nu dezvolta reteaua de glutem, ci doar am adunat ingredientele pana la omogenizare.

Am infoliat bila de aluat si am tinut-o in figider peste noapte. Este suficient sa stea la rece macar o ora.

Dupa acest timp am impartit aluatul in doua. O bucata am infoliat-o si am pus-o inapoi la rece, iar cealalta am intins-o pe suprafata de lucru usor infainata. Am infainat si sucitorul si am lucrat aluatul cu grija, pentru ca se poate rupe usor. Am decupat fursecuri de diferite forme si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am tinut in cuptor vreo 10-12 minute la 170 de grade Celsius, pana au devenit usor aurii pe margini. Am procedat la fel si cu bucata de aluat din frigider.

Am scos fursecurile din cuptor, le-am lasat sa se raceasca complet, apoi am le-am pus la pastrare in cutii metalice.

Fursecurile sunt aromate si delicioase, dar vor fi si mai bune peste doua zile.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!