10 dec. Fursecuri linzer cu dulceata de trandafir
Fursecuri linzer cu dulceata de trandafir
In fiecare iarna la noi in casa se coc tot felul de fursecuri, care mai de care mai speciale si mai delicioase. Insa, pana anul acesta nu am facut fursecuri linzer. Am tot avut ochii pe aceste fursecuri de ceva timp, dar abia acum am gasit timpul necesar pentru a le pregati. Fursecurile linzer sunt delicate, fragede si fine, cu un gust subtil de migdale. Le puteti aromatiza cu vanilie, portocala, lamaie sau scortisoara si le puteti umple cu gemul/dulceata voastra preferata.
Pentru a obtine un fursec, trebuie sa coaceti doi biscuiti pe care mai apoi sa ii umpleti cu gem si sa ii lipiti. Pentru biscuitele de sus aveti nevoie de o forma de decupat mai mica, pentru a obtine acea „fereastra” prin care se vede gemul/dulceata. Cu siguranta veti impresiona orice invitat cu aceste fursecuri.
Ingrediente si mod de preparare pentru fursecuri linzer cu dulceata de trandafir:
- 200 gr de unt la temperatura camerei
- 150 gr de zahar
- 2 oua
- Esenta de vanilie sau portocala/lamaie
- Optional: coaja de lamaie/ portocala / scortisoara/cardamom
- 100 gr de migdale rasnite fin sau faina de migdale
- 400 gr de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- Gem/ dulceata pentru umplut
- Zahar pudra pentru pudrat
Modul de pregatire este foarte simplu.
Am amestecat faina cu praful de copt si sarea.
Am mixat untul cu zaharul cateva minute, apoi am adaugat ouale, esenta preferata si am mixat pana la incorporare. Am adaugat putina coaja de lamaie, migdalele rasnite si le-am omogenizat cu o spatula. La final am incorporat faina in vreo 3 reprize. Aluatul obtinut l-am invelit in folie de plastic si l-am lasat in frigider peste noapte. De fapt a stat aproape 24 de ore in frigider, dar este suficient daca il lasati doua ore sa se raceasca.
Am intins aluatul, am decupat fursecurile si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Au stat in cuptor aproximativ 10-12 minute la 170 de grade Celsius, pana s-au rumenit usor la baza.
Am lasat fursecurile sa se raceasca, apoi am pudrat cu zahar partea superioara. Am pus cate o lingurita de dulceata de trandafiri la baza fursecului, apoi am lipit partea pudrata cu zahar.
Cu timpul fusecurile se fragezesc si devin mai gustoase, de aceea mie imi place sa le consum abia a doua zi. Ele pot fi pastrate mai mult timp in cutii sau borcane bine inchise ermetic.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!