08 apr. Grisine cu faina integrala, rosii uscate si masline
Grisine cu faina integrala, rosii uscate si masline
Zilele trecute ma intrebam ce gustare pot gati pentru Eva, avand in vedere ca o mananca mult gingiile si toata ziua roade cate ceva. Ba un prosop, ba maneca de la bluza, ba gulerul, ba degetele si lista e lunga. Ideea e ca am vrut ceva care sa o ajute cu gingiile, dar sa ii si placa.
Pana acum am incercat multe feluri de fursecuri, dar dupa ce lua o gura, doua le arunca. Nu pentru ca nu erau bune, dar banuiesc ca nu ii placea foarte mult textura. Cu grisinele astea si cu saratelele nesarate, in schimb, am avut succes.
Va las si voua reteta, ca noi am mancat cot la cot.
Ingrediente si mod de preparare pentru grisine cu faina integrala, rosii uscate si masline:
- 200 gr de faina alba
- 100 gr de faina integrala
- 2 linguri de migdale rasnite
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- Ierburi uscate dupa gust: eu am pus oregano, dar merg si cimbru sau rozmarin
- 6-7 rosii uscate moi
- 8-10 masline kalamata mari
- 160 ml de apa calduta
- 12 gr de drojdie proaspata
- 50 ml de ulei de masline presat la rece
Intr-un bol mare am pus faina alba cu cea integrala, cu migdalele rasnite, fulgii de drojdie inactiva, oregano, rosiile pe care le-am blendat si maslinele kalamata taiate bucati mici.
Am amestecat toate ingredientele enumerate mai sus si am facut o adancitura in mijloc. Am turnat aproximativ 50 ml din apa calduta, am dizolvat drojdia in ea si am lasat deoparte sa creasca vreo 10-15 minute.
Dupa timpul acesta am adaugat restul apei si uleiul si am framantat aluatul vreo 5 minute. Am acoperit aluatul si l-am lasat la dospit 45 de minute, dar poate fi lasat si o ora.
Cand aluatul si-a dublat forma l-am scos din bol si l-am intins pe o suprafata usor infainata. Grosimea aluatului a fost cam de 1 cm. Am taiat fasii si le-am rotunjit putin forma intre palme. Am asezat grisinele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le-am mai acoperit 20 de minute si au mai crescut o data.
Am copt grisinele vreo 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Daca aveti copii mai mari sau le faceti exclusiv pentru adulti, adaugati si sare.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:
https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!