06 ian. Icre false din gris sau icre vegane/de post
Icre false din gris sau icre vegane/de post
Pentru mine aceste icre false vegane reprezinta o amintire a copilariei. Pe atunci mama ne pregatea aperitivul acesta in weekend. Abia asteptam sa termine treaba, ca sa imi pot unge o felie de paine cu pasta aceasta delicioasa din gris. O savuram pe nerasuflate, apoi imi mai puneam o felie si tot asa, pana ma saturam.
Reteta este simpla de tot, iar rezultatul, minunat.
Ingrediente si mod de preparare pentru icre false din gris sau icre vegane/de post:
- 500 ml de apa
- 70 gr de gris
- 2 linguri pline cu maioneza vegana
- 1 ceapa
- Zeama de lamaie dupa gust
- Sare dupa gust
Dupa cum v-am spus, reteta este extrem de usoara.
Am pus apa intr-o craticioara, am pus cratita pe foc si cand a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Am continuat sa amestec pentru 3, 4 minute, pana grisul a fiert bine si s-a umflat. Am luat craticioara de pe foc, am transferat grisul intr-un bol mare si l-am lasat sa se raceasca. Bineinteles ca el se va intari si nu va mai fi cremos. Aici sunt doua variante de lucru. Ori il bateti cu un mixer pana obtineti o textura cremoasa, ori va inarmati cu o lingura/furculita si o ceasca cu apa calduta si il bateti bine cu ustensila aleasa, incorporand cate putin din apa calduta, pana la obtinerea texturii dorite. Atentie! Icrele trebuie sa fie cremoase, dar nu lichide.
Dupa ce am stabilit consistenta cremoasa a icrelor, am adaugat maioneza, ceapa tocata marunt, zeama de lamaie si sarea dupa gust.
Asta e tot. De acum nu va ramane decat sa le savurati! Eu va urez pofta!