Icre vegetale din seminte de chia

Icre vegetale din seminte de chia

Icre vegetale din seminte de chia

Aceasta este o varianta vegana sau de post a clasicelor icre. Sa fiu sincera, nu mi-a placut niciodata pestele, dar ocazional mancam icre. Nu imi placeau in mod deosebit, dar nici nu imi displaceau. Am mai pregatit de cateva ori reteta aceasta de icre vegetale din seminte de chia, dar de data aceasta am decis sa o impart si cu voi. Mie imi plac mult si cred ca va vor placea si voua.

Ingrediente si mod de preparare pentru icre vegetale din seminte de chia:

  • 120 gr de seminte de chia
  • 400 ml de apa
  • Zeama de lamaie dupa gust
  • 1 ceapa rosie tocata fin
  • 3-4 linguri de maioneza sau smantana vegana
  • 1 lingurita de sare

Am pus semintele chia intr-un bol si am turnat cei 400 ml de apa peste ele. Am stors si zeama unei lamai mici deasupra semintelor, am adaugat sare si le-am lasat deoparte cat am curatat si tocat marunt ceapa rosie. Am pregatit maioneza vegetala din care am adaugat 3 linguri pline peste seminte. Semintele de chia au nevoie sa se hidrateze aproximativ 30 de minute, timp in care aromele se vor cunoaste intre ele si semintele vor capata un gust tare delicios. Dupa acest timp puteti savura delicioasele icre. Mie imi place sa le tin in frigider pana a doua zi, cand gustul este si mai intens.

Daca vreti sa evitati maioneza puteti adauga aprximativ 50 ml de ulei de floarea soarelui sau putin ulei de in.

Icrele din seminte chia pot fi servite cu paine, biscuiti sarati sau legume. Eu le-am pregatit ca aperitiv, le-am asezat pe crackers si le-am ornat cu lamaie si germeni.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

 

Retete vegane, de post!