19 mai Inghetata de casa cu ciocolata
Inghetata de casa cu ciocolata
In sezonul cald inghetata e desertul preferat de toti ai casei. Una dintre aromele care ne place mult de este ciocolata. O inghetata clasica si care nu dezamageste niciodata. Puteti folosi ciocolata amaruie sau ciocolata cu lapte. Va puteti juca cu aromele adaugand menta, portocala, visine, cirese si alte fructe de sezon.
De data asta eu am pastrat inghetata simpla.
Ingrediente si mod de preparare pentru inghetata de casa cu ciocolata:
- 100 gr de ciocolata neagra sau cu lapte
- 250 gr de smantana dulce minim 30 % grasime
- 100 – 120 gr de lapte condensat sau mai mult daca preferati o inghetata mai dulce
- 300 ml de lapte 3,5 % grasime
- 1 lingura plina cu cacao
- Optional: bucati de ciocolata
Am pus smantana lichida intr-un vas pe foc. Cand a ajuns aproape de punctul de fierbere am luat-o si am turnat-o peste ciocolata rupta bucati. Dupa vreo doua minute am inceput sa amestec, iar ciocolata s-a topit fain si repede. Am turnat deasupra cacaoa si laptele condensat, am amestecat cu telul, apoi am turnat laptele.
Am pus amestecul intr-o caserola, apoi in congelator pana a doua zi.
Puteti adauga chipsuri de ciocolata in inghetata sau diverse arome cum ar fi menta, portocala, cirese, visine, capsuni, etc. Bineinteles, inainte de congelare.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!