Inghetata de casa cu mango si cardamom

Inghetata de casa cu mango si cardamom

Inghetata de casa cu mango si cardamom

Hai ca a venit in sfarsit si sezoul cald. Cred ca toata lumea astepta zilele calduroase si pline de soare. Ei bine, eu pot sa spun ca nu sunt fanul verii, dar imi place mult inghetata si acum e momentul cand profit maxim de vremea buna si o savurez si la gelaterie, dar si acasa.

E super usor sa pregatesti inghetata delicioasa acasa, chiar daca nu ai o masina speciala. E nevoie de numai cateva ingrediente si putine minute dedicate.

Inghetata de astazi este cu mango, pentru ca aveam in cosul cu fructe unul foarte bine copt si extrem de parfumat. Pot fi folosite si alte fructe, de preferat cu un continut redus de apa, altfel veti avea cristale in inghetata. Asta e dezavantajul unei inghetate facute fara masina speciala.

Inghetata de casa cu mango si cardamom

Deci alegeti un mango foarte bine copt, caci de el depinde gustul inghetatei, sau un alt fruct preferat si sa trecem la treaba.

Ingrediente si mod de preparare pentru inghetata de casa cu mango si cardamom:

  • 250 gr de smantana pentru frisca (32% grasime)
  • 200 gr de mascarpone
  • 100-150 gr de lapte condensat
  • 1 mango mare bine copt si aromat
  • 1/2 lingurita de cardamom verde pudra
  • Optional: zeama + coaja de lamaie / vanilie

V-am spus ca sunt ingrediente simple. Eu am folosit smantana si mascarpone fara acid citric si am facut o parte si fara lapte condensat – pentru Eva.

Laptele condensat l-am folosit pentru a indulci inghetata. Zaharul cristalizeaza si inghetata nu va iesi foarte cremoasa, asa ca laptele condensat este excelent, nu mai spun de gustul sublim pe care il are.

Folositi smantana pentru frisca, nu frisca vegetala. Gust si textura complet, dar complet diferite.

Ok, ne intoarcem la modul de preparare. Am curatat mango si l-am facut piure cu ajutorul blenderului. Smantana pentru frisca, mascarponele si laptele condensat le-am mixat vreo doua minute, pana s-au omogenizat si au devenit doar usor cremoase.Nu le-am batut asa incat sa obtin o crema teapana.

Am incorporat pudra de cardamom. Daca vreti sa folositi zeama, coaja de lamaie sau vanilie pentru extra aroma, acum e momentul. Am amestecat 3/4 din piureul de mango cu crema obtinuta si am turnat intr-o caserola. Piureul de mango ramas l-am turnat deasupra si cu ajutorul unei lingurite l-am dispersat prin crema, asa incat sa obtin niste urme de culoare.

Am pus capacul caserolei si am bagat-o in congelator pana a doua zi. Poate sta si mai putin, dar sa fie macar 3-4 ore.

Am scos inghetata cu 10-15 minute inainte de a fi servita. Ca topping am folosit cateva boabe de fistic zdrobite.

Inghetata de casa cu mango si cardamom

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!