Lasagna vegetariana cu legume si bechamel

Lasagna vegetariana cu legume si bechamel

Lasagna vegetariana cu legume si bechamel

Daca nu credeti ca o lasagna cu legume poate fi delicioasa, incercati aceasta reteta si cu siguranta va veti schimba parerea.

Ingrediente si mod de preparare pentru lasagna vegetariana cu legume si bechamel:

  • 12-16 foi de lasagna
  • 700 gr de sos bechamel – reteta AICI
  • Optional: mozzarella/parmezan/cascaval – eu nu am folosit

Pentru sosul de legume si rosii:

  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 dovlecei potriviti
  • 500 gr de ciuperci
  • 1 kg de rosii
  • Oregano, cimbru, sare si piper dupa gust

Am pregatit o oala incapatoare. In ea am pus doua linguri de ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt si putina sare. Am calit ceapa si usturoiul pana s-au inmuiat, apoi am adaugat frunza de dafin, morcovul, ardeiul rosu, dovleceii si ciupercile taiate cuburi marunte.

Am gatit legumele vreo 15 minute, apoi am adaugat rosiile decojite si tocate si doua pahare cu apa. Am adaugat oregano si cimbru si am pus capacul peste oala. Am lasat sosul sa fiarba vreo 40-60 de minute la foc mediu spre mic, pana acesta a scazut si a devenit dens. Am mai amestecat din cand in cand. La final am adaugat sare si piper.

Asamblare lasagna vegetariana cu legume si bechamel:

Am pregatit un vas jena, foile de lasagna, sosul bechamel si sosul de legume si rosii. Daca vreti sa folositi mozzarella sau cascaval, e momentul sa pregatiti totul.

Am asezat un polonic de sos la baza vasului, apoi patru foi de lasagna. Am procedat astfel pentru ca foile sa nu se prinda de vas si sa nu se arda. Am asezat deasupra foilor sos de legume, sos bechamel si am continuat asa pana am terminat foile si sosurile. Ultimul strat a fost sos de rosii.

Daca folositi branza, puneti-o printre randurile de foi, iar la final asezati un strat deasupra sosului de rosii.

Am pus capacul vasului si l-am asezat in cuptorul preincalzit 35 de minute cu capac, apoi am mai lasat 5 minute vasul descoperit.

Am lasat lasagna sa se raceasca putin, apoi am taiat-o si am savurat-o alaturi de o salata de rucola.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!