08 oct. Lipii de casa coapte in tigaie
Lipii de casa coapte in tigaie
Le puteti pregati pentru wrapuri, le puteti servi pe langa diferite paste/pateuri, sau in locul painii. Sunt foarte usor de facut.
Ingrediente si mod de preparare pentru lipii de casa coapte in tigaie:
- 300 gr de faina
- 4 gr de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare – 3 gr
- 30 gr de ulei de masline sau floarea soarelui
- 180 ml de apa
- Optional: oregano
Intr-un bol am pus toate ingredientele si le-am amestecat. Am obtinut un aluat molcut care nu se lipeste de maini. Am framantat aluatul putin, apoi l-am lasat sa se odihneasca 20 de minute. L-am impartit in patru bile si am intins fiecare bila intr-un cerc. Din fiecare cerc am taiat cate 12 triunghiuri.
Am incins tigaia bine si am pus triunghiurile in ea. Am copt lipiile la foc mediu pentru cateva secunde pe o parte(pana s-au umflat si s-au rumenit usor), apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am mai copt inca jumatate de minut.
Asta este tot. Puteti coace lipii mari, rotunde pe care sa le folositi la wrapuri.
Eu pastrez lipiile acoperite cu prosop si nu fac o cantitate mare, ci doar pentru consumul imediat.
De aceasta data le-am servit alaturi de humus si cateva legume proaspete. Lipiile sunt fragede si delicioase.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!