07 feb. Maioneza de post cu lapte vegetal
Maioneza de post cu lapte vegetal
Ideea de ou crud in maioneza imi face pielea de gaina. Nu am nimic cu cei care consuma maioneza cu ou, dar eu pur si simplu nu o pot manca. De aceea am gasit multe alternative la maioneza clasica. Pe blog am scris inca trei retete de maioneza vegetala: din avocado, din orez sau din aquafaba. Ultima e si preferata mea.
Chiar daca este o maioneza de post/vegetala, aceasta se face tot pe baza de ulei, deci nu e tocmai sanatoasa. Daca doriti o varianta mai light, maioneza din orez sau cea din avocado va vor surade.
Ingrediente si mod de preparare pentru maioneza de post cu lapte vegetal:
- 100 ml de lapte vegetal (eu am folosit de caju, dar folosesc si de soia)
- 180-200 ml de ulei
- 1/2 lingurita de mustar
- Zeama de lamaie
- Sare
- Optional pentru culoare: un varf de lingurita de turmeric sau o felie mica de morcov
Pentru a prepara aceasta maioneza aveti nevoie de un blender vertical si de un vas cilindric(paharul inalt al blenderului). Un alt lucru important este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
In vasul cilindric am adaugat laptele vegetal, mustarul, sarea si uleiul. Am scufundat blenderul in vas si am inceput sa pulsez ridicand usor blenderul. In cateva secunde veti obtine o emulsie faina. Am adaugat sare si zeama de lamaie dupa gust si maioneza a fost gata.
Daca doriti ca maioneza sa aiba o culoare galbuie, asemanatoare celei clasice, adaugati un varf de turmeric o data cu laptele, sau o felie mica de morcov fiert.
Aceasta maioneza poate fi pastrata in borcane bine infiletate, in frigider, pana la o saptamana.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!