Mini gogosi glazurate la aparatul electric

Mini gogosi glazurate la aparatul electric

De obicei prefer ceva sarat la micul dejun si nu sunt mare fan de pancakes, waffles sau alte aluaturi de genul. Insa din cand in cand imi place sa pregatesc si gustari de genul, iar de data asta chiar voiam sa fac ceva fain cu Eva. Mini gogosi glazurate la aparatul electric au fost o idee grozava. Eva s-a distrat ajutandu-ma sa le fac, i-au si placut foarte mult si s-au mancat cu mare pofta.

Daca nu aveti aparat electric puteti face pancakes din aluat, sau puteti folosi formele de mini gogosi pentru cuptor. Oricum ati face, veti obtine pufosenii gustoase, potrivite pentru copilasi si nu numai.

Glazura e facuta din caju si sfecla si pe langa faptul ca e delicioasa, ofera gogosilor un plus nutritiv. Sa trecem la treaba!

Ingrediente pentru mini gogosi glazurate la aparatul electric:

  • 1 ou
  • 70 gr de piure de mere
  • 80 ml de lapte batut
  • 30 gr de unt topit sau puteti folosi ulei
  • 3 linguri de miere sau sirop de artar – mierea se omite in cazul copiilor sub un an
  • Un varf de lingurita de pudra de vanilie
  • 180 gr de faina
  • 4 gr de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Optional puteti adauga o lingurita de seminte de canepa

Pentru glazura:

  • 50 gr de caju hidratat
  • 1 bucata mica de sfecla fiarta – aprox. 30 de grame
  • 1 lingura de miere – se omite in cazul copiilor de un an din cauza riscului de botulism
  • 1 lingurita de zeama de lime
  • 1 varf de lingurita de pudra de vanilie
  • Apa – cateva linguri, pana se ajunge la o consistenta potrivita

Treaba e super usoara. Am amestecat oul cu piureul de mere, laptele batut, untul topit, mierea de albine si vanilia cu un tel. Am incorporat apoi cu ajutorul unei spatule faina, praful de copt si scortisoara.

Am pornit aparatul de facut gogosi, l-am uns cu un servetel imbibat in ulei si am pus cate jumatate de lingura de compozitie. Atat incape in aparatul nostru, care este un no brand, cumparat la reducere dintr-un magazin Kik. Am pus capacul si am astepat cam 2-3 minute sa se coaca, apoi am scos gogosile de acolo. Am obtinut vreo 24 de mini gogosi, sau poate cu cateva mai multe. Nu mai retin exact.

Pentru glazura am pus in vasul unui blender mai puternic nucile caju hidratate, sfecla fiarta, mierea de albine, zeama de lime, vanilia si vreo 4 linguri de apa. Am mixat si am mai adaugat cate o lingura de apa pe parcurs, pana am ajuns la consistenta dorita. Cred ca in total au intrat vreo 7 linguri de apa, dar e bine sa fie puse pe rand.

Am glazurat gogosile si le-am mancat imediat cu niste zmeura si afine proaspete.

De dragul pozelor am ornat cateva gogosi cu bombonele de zahar. Daca aveti copilasi mici, clar nu le oferiti, dar pentru cei mai mari nu vad o problema grava daca mananca doua gogosi cu bombonele. Eva a mancat una si a fost tare fericita, caci ii s-au parut tare dragute.

Daca va place reteta si vreti sa fiti la curent si cu alte postari puteti urmari ourdailyfood si pe facebookinstagram sau va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!