Negresa de post sau vegana cu banane și visine

Negresa de post sau vegana cu banane si visine

Negresa de post sau vegana cu banane si visine

Sunt sigura ca si voua vi se intampla sa uitati de unele fructe. La noi se intampla des sa cumparam mai multe banane si se intampla si mai des ca acestea sa aiba timp sa se inegreasca. Multa lume le arunca direct in cos daca au doar cateva pete, dar eu prefer sa le folosesc in deserturi pentru ca sunt dulci si foarte aromate. Asa reduc din cantitatea de zahar adaugat.

Dupa cum stiti, negresa este o prajitura mult apreciata de mine, dar foarte pacatoasa din cauza continutului ridicat de unt, zahar, oua. Din aceasta cauza am incercat sa gases solutii mai sanatoase, dar cu un rezultat asemanator. Aceasta prajitura mimeaza bine textura unei negrese fudgy, dulci, aromate si ciocolatoase, dar mai are si o aroma subtila de banane. Am adaugat cateva visine pentru un gust usor acrisor, dar si pentru ca in opinia mea, visinele si ciocolata se inteleg bine.

Ingrediente si mod de preparare pentru negresa de post sau vegana cu banane si visine:

  • 4 banane bine coapte (360 gr cantarite fara coaja)
  • 100 ml ulei de cocos sau floarea soarelui
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • 150 gr de crema de cocos (conserva)
  • 80-120 gr de zahar brun(folositi in functie de cat de dulce va doriti sa fie desertul. Bananele fiind dulci, pentru mine nu e nevoie de mult zahar)
  • 1/4 lingurita de sare
  • 7 gr de praf de copt
  • 100 gr de faina
  • 70 gr de amidon
  • 30 gr de cacao sau carob
  • 120 gr de visine bine scurse (am folosit congelate)

Ingredientele le-am amestecat exact in ordinea descrisa mai sus. Am pisat bananele cu o furculita, le-am amestecat cu uleiul de cocos topit si usor racit, esenta de vanilie si crema de cocos. Am omogenizat bine, apoi am adaugat si restul ingredientelor. Visinele le-am adaugat dupa ce am incorporat faina, amidonul si praful de copt pentru a nu le strivi prea tare.

Negresa de post sau vegana cu banane și visine

Am turnat compozitia intr-o forma rotunda de silicon (diametru de 22 cm). Daca folositi o tava metalica tapetati-o cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Ceslius si am lasat negresa sa se coaca timp de 35-40 de minute.

Am scos-o din cuptor si am lasat-o pe un gratar sa se raceasca, abia apoi am taiat-o. Asteptarea a fost grea, pentru ca in toata bucataria mirosea a banane si ciocolata.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!