Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Pentru ca este o zi rece de toamna, pentru pranz s-a cerut ceva delicios la cuptor. Si pentru ca aveam prin casa dovleac, naut, zuchini, m-am gandit ca un orez cu legume la cuptor ar fi cel mai potrivit. Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este absolut satisfacator.

Ingrediente si mod de preparare pentru orez cu legume la cuptor:

  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 rosii (aproximativ 300 de gr)
  • 250 gr de dovleac
  • 1 zuchini (aproximativ 250 de gr)
  • 300 gr de naut
  • 400 gr de orez
  • 1 litru de apa
  • 1 lingurita de paprika dulce
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/4 de lingurita de scortisoara
  • Sare si piper dupa gust

Am curatat ceapa si usturoiul si le-am feliat(ceapa julien, usturoiul rondele). Am curatat dovleacul, am spalat rosiile si le-am dat pielita jos, am spalat zuchinile si le-am taiat cubulete pe toate. Daca folositi naut din conserva spalati-l inainte de folosire.

Intr-o tigaie am incins 3 linguri de ulei de masline si am pus ceapa, usutroiul si rosiile. Le-am calit cateva minute cu un praf de sare, apoi am adaugat condimentele(paprika, coriandu, turmeric, scortisoara). Am amestecat cateva secunde in tigaie, apoi am adaugat dovleacul, zuchinile si nautul. Am lasat legumele sa se inmoaie aproximativ 10 minute, apoi am adaugat orezul si l-am calit un minut. Am condimentat cu sare si piper.

Am transferat legumele intr-un vas termorezistent. Aveti grija sa ramana putin spatiu, pentru ca orezul se va umfla. Am adaugat apa si am amestecat in vas, apoi i-am pus capacul. Daca vasul nu are capac, acoperiti-l cu o bucata de hartie de copt.

Orez cu legume la cuptor

Am introdus vasul in cuptor la 180 de grade Celsius si l-am lasat aproximativ 35 de minute acoperit, pana orezul s-a inmuiat, apoi l-am mai lasat 5 minute fara capac.

A fost atat de bun, incat nu a mai ramas nimic.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

Retete vegane, de post!