Oua colorate vopsite natural

Oua colorate vopsite natural

Acum 3 saptamani am facut un mic proiect cu Eva si am incercat sa vopsim oua in mod natural. A fost o activitate draguta si de atunci ma tot tin sa impartasesc cu voi ingredientele si pasii, dar nu stiu de ce am tot amanat. Acum am zis ca ar fi momentul potrivit, mai ales ca lumea cauta metode naturale de a vopsi ouale pentru Paste.

Eu zic ca e o activitate tare draguta de facut cu cei mici, o varianta naturala si ieftina pentru sarbatorile care vin.

Oua colorate vopsite natural

Ingrediente:

  • Pentru albastru deschis: o varza rosie mica(500 gr) si un litru de apa.
  • Pentru albastru inchis: la cele de mai sus de adauga doua linguri de otet
  • Pentru ouale galbene: 4 linguri de turmeric si 1 litru de apa
  • Pentru ouale verzi: Am pus ouale colorate albastru deschis in amestecul de turmeric
  • Pentru ouale rosii: coji de ceapa si 1 litru de apa
  • Pentru ouale visinii: suc de sfecla rosie
  • Pentru ouale bej: plicuri de ceai negru sau cafea
  • Mai puteti folosi suc de afine sau afine de padure blendate pentru o nuanta intensa de mov

Mod de preparare:

Eu am folosit oua albe. Prima dată am fiert toate ouăle timp de 12 minute, apoi le-am lăsat să se răcească și le-am curățat de orice murdarie cu o lavetă.

Oua albastre deschis si inchis

Am tocat varza si am pus-o la fiert timp de 30 de minute la foc mediu. Am strecurat lichidul obtinut si l-am impartit in 2 vase. In primul am adaugat doua oua pentru a obtine culoarea albastru deschis. In cel de al doilea vas am adaugat doua linguri de otet. De la otet culoarea se intensifica, asa ca am obtinut oua albastru inchis.

Lasati ouale cel putin 3 ore in lichid. Daca doriti culori mai intense lasati-le mai mult. Daca doriti culori pastelate lasati ouale mai putin timp.

Pentru ouale galbene si verzi:

Am amestecat apa fierbinte cu turmericul. Am scufundat ouale si le-am lasat vreo 4-5 ore. Pentru o culoare mai intensa lasati-le mai mult.

Pentru ouale verzi am luat ouale vopsite albastru deschis si le-am scufundat in amestecul de tumeric pentru macar 2 ore. Vedeti nuanta pe care ou au si decideti daca vreti sa le mai lasati sau nu in amestec.

Pentru ouale rosii:

Am pus cojile de ceapa(cred ca de la aproximaiv un kg de ceapa am colectat frunze) la fiert cu un litru de apa. Am lasat sa se raceasca bine fiertura, apoi am strecurat-o si am scufundat ouale. Le lasati in functie de cat de colorate le doriti.

Pentru ouale visinii:

Am folosit suc de sfecla cumparat. Am pus ouale intr-un vas si le-am acoperit in suc de sfelca. Le-am lasat pana am fost multumita de culoare, cam 5 ore.

Pentru ouale bej:

Am fiert doua cani de apa in care am adaugat doua plicuri de ceai negru. Am scufundat ouale in ceai si le-am lasat acolo vreo jumatate de zi. Puteti face acelasi lucru si cu cafea.

Note:

  • Lasati ouale in solutiile colorate in functie de cat de intensa va doriti sa fie culoarea.
  • Otetul intensifica culorile, asa ca il puteti folosi acolo unde doriti culori mai pronuntate.
  • Din cand in cand miscati ouale, pentru a obtine o colorare uniforma.
  • La final ungeti ouale cu putin ulei pentru a avea luciu.


error: Content is protected !!