28 nov. Paine impletita cu faina integrala
Ingrediente si mod de preparare pentru paine impletita cu faina integrala:
- 300 gr de faina alba
- 150 gr de faina integrala
- 12 gr de drojdie proaspata
- 270 ml de apa calduta
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de sare
Am amestecat drojdia cu putina apa calduta si am asteptat sa creasca. Intre timp am amestecat faina alba cu cea integrala si cu sarea. Am turnat drojdia crescuta peste faina, apa si am framantat. La final am incorporat uleiul de masline si am framantat cateva minute.
Am lasat aluatul sa creasca o ora, timp in care acesta si-a dublat volumul. Am impartit aluatul in 3 bucati egale si am format din ele 3 sfori pe care le-am impletit, apoi am asezat painea in tava. Am acoperit tava pentru 20 minute, pentru ca painea sa mai creasca putin.
Intre timp am incins cuptorul la 220 de grade Celsius. Cand painea a crescut am uns-o cu putina apa, apoi am presarat cateva seminte de susan si de in deasupra.
Am introdus tava cu paine in cuptor. Painea a avut nevoie de aproximativ 40 de minute de coacere.
Am scos painea pe un gratar si am lasat-o sa se raceasca de tot, apoi am invelit-o intr-o punga de plastic.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!