Paine sau lipii naan

Paine sau lipii naan

Paine sau lipii naan

Cu reteta asta sunt restanta de tare mult timp la voi. Am tot spus ca o voi pune pe blog, am pozat lipiile de nu stiu cate ori, dar mereu se gasea o alta reteta mai importanta si asta ramanea iar uitata.

Well, astazi mi-am luat timp special pentru a scrie cum se fac aceste painici pufoase si aromate acasa. Va spun sincer, ca pana sa il cunosc pe sotul meu habar nu aveam de existenta lor. In schimb dupa ce mi le-a facut prima data m-am indragostit de ele. La inceput nu am vrut neaparat sa stiu cum se fac, pentru ca mi le pregatea mereu el, dar dupa un timp am decis ca e timpul sa invat si eu reteta si modul de pregatire.

Cand le pregatesc eu, le fac putin mai groase, pentru ca asa imi plac. Cand le face el, sunt mereu subtiri, pentru ca asa le prefera. Dar indiferent de cine le face, indiferent ca sunt mai subtiri sau mai groase, mereu ies delicioase.

Ingrediente si mod de preparare pentru paine sau lipii naan:

  • 500 gr de faina
  • 10 gr de praf de copt bio
  • Sare dupa gust
  • 160 ml de lapte
  • 200 ml de iaurt 3,5 % grasime
  • 60 ml de ghee / unt topit sau ulei
  • Pentru final: 30-50 gr de unt topit + cateva fire de patrunjel + fulgi de chili

Am amestecat faina, sarea si praful de copt intr-un bol. Am turnat laptele, iaurtul si grasimea deasupra. Am framantat un aluat nelipicios pe care l-am acoperit si l-am lasat sa se odihneasca 30 de minute.

Inainte de a coace lipiile am topit untul si l-am amestecat cu patrunjelul tocat fin si fulgii chili. Puteti folosi si alte combinatii de ierburi aromatice, puteti adauga usturoi ras. De fapt combinatia preferata de sotul meu este coriandru proaspat si usturoi. Well, mie nu imi place deloc coriandrul, asa ca folosesc patrunjel.

Dupa jumatate de ora am impartit aluatul in aproximativ 30 de bilute, pe care le-am intins cu sucitorul. Am facut unele mai subtiri, altele mai groase, sa fie dupa gustul fiecaruia. Am copt lipiile pe ambele parti la foc mediu, apoi le-am scos pe o farfurie. Am uns fiecare lipie cu amestecul de unt.

Noi mancam lipiile astea cu tot felul de tocane in stil indian, cu salalte, etc. Sunt absolut delicioase si atat de fragede si pufoase, incat se topesc in gura.

Poze cu pasii pe care i-am descris mai sus, dar si multe alte idei dragute gasiti si pe contul meu de Instagram: https://www.instagram.com/ourdailyfood.ro/?hl=en

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!