Panna cotta cu mere caramelizate si scortisoara

Panna cotta cu mere caramelizate si scortisoara

Panna cotta cu mere caramelizate si scortisoara

Unul dintre deserturile mele preferate este panna cotta. Este un desert atat de fin si delicat, incat te face sa te indragostesti de el de la prima inghititura. Din fericire acest desert se pregateste foarte usor si il puteti servi cu numeroase toppinguri. Astazi, eu l-m servit cu mere caramelizate si scortisoara.

Panna cotta este un desert pe baza de frisca si gelatina. In unele retete se folosete si lapte sau smantana. In locul gelatinei eu am folosit agar-agar. O gelatina vegetala, obtinuta din alge. Aceasta este mai puternica decat gelatina obisnuita si mai sanatoasa.

Pentru ca proportiile folosite difera de tipul de agar-agar(pudra, fulgi sau betioare) este bine sa verificam instructiunile descrise pe pachetul cumparat.

Ingrediente si mod de preparare pentru panna cotta cu mere caramelizate si scortisoara:

  • 500 ml de smantana pentru frisca neindulcita
  • 70 gr de zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml de lapte
  • 10 gr de agar agar pudra sau doua lingurite rase

Pentru topping:

  • 300 gr de mere
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 70 gr de zahar

Am dizolvat agar-agarul in cateva linguri de lapte si am lasat solutia obtinuta deoparte pentru cateva minute, apoi am amestecat-o cu restul de lapte si am pus-o la fiert. Agar-agarul se activeaza prin fierbere, asa ca am fiert solutia aproximativ 2-3 minute.

Intr-un alt vas am pus frisca, zaharul si pastaia de vanilie pe foc si le-am lasat sa ajunga aproape de punctul de fierbere, apoi am stins focul si am scos pastaia de vanilie. Am amestecat solutia de lapte si agar-agar cu frisca si am omogenizat bine. Am turnat lichidul in pahare si vase mici si le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei, apoi le-am pus in frigider. Au stat la rece peste noapte.

Toppingul se face foarte usor Am curatat merele, le-am taiat cuburi si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu zaharul si scortisoara. Le-am caramelizat cateva minute. Cand merele au fost facute, am stins focul.

Daca serviti desertul la pahar, adaugati doua linguri de mere caramelizate deasupra. Daca ati pus panna cotta intr-un recipient si vreti sa o scoateti de acolo pentru a o aranja pe farfurie, este bine sa tineti putin recipientul intr-un vas cu apa fierbinte. Astfel veti putea scoate panna cotta cu usurinta. Ornati cu cateva linguri de mere caramelizate si bucurati-va de un desert fin si cremos.

Panna cotta cu mere caramelizate si scortisoara

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!