09 dec. Papanasi la cuptor – baby-friendly
Papanasi la cuptor – baby-friendly
Inca de pe vremea cand eram insarcinata am trecut papanasii la cuptor pe lista. De pe atunci imi faceam meniuri imaginare pentru Eva si visam la cum va decurge diversificarea.
Si la fel ca in imaginatia mea, papanasii au avut un real succes. Cand spun asta, nu va imaginati ca Eva mananca doi papanasi o data, pentru ca majoritatea mancarii oferite ajunge sa fie sfaramitata intre degetele ei, apoi aterizeaza gratios pe podea. Dar Eva e fericita, se distreaza, duce mancarea la gura, o mesteca incantata, deci ceva ajunge si in stomacul ei.
Lucru care ma bucura pe mine este ca nu a refuzat niciodata nimic din ce i-am oferit, dar regula este sa se hraneasca singura. Daca incerc vreodata sa ii pun lingura in gura, intoarce capul si scuipa tot.
Sa revenim la papanasi. Reteta e simpla de tot.
Ingrediente si mod de preparare pentru papanasi la cuptor – baby-friendly:
- 100 gr de branza de vaci – eu am folosit branza facuta in casa
- 80 gr de smantana grasa
- 1 ou
- 20 gr de migdale rasnite
- 20 gr de gris
- 1/4 lingurita de praf de copt
- Optional: coaja de lamaie sau portocala bio, sau ulei esential de portocala/lamaie
- Optional: scortisoara sau pudra/pastaie de vanilie
Am sfaramitat branza cu ajutorul unei furculite. Deasupra am turnat smantana, ou, migdalele rasnite, grisul, praful de copt, doua picaturi de ulei esential de portocale si putina scortisoara. Am omogenizat compozitia si am turnat-o in 6 forme de mini guguluf. Daca vreti papanasi mai pufosi, puteti separa albusul si il puteti mixa separat. Eu m-am multumit cu varianta simpla.
Am pus papanasii in cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.
Noi am servit papanasii cu iaurt, fructe de padure si putina faina de cocos deasupra.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare: