Para fiarta sau posata in ceai de tulsi si melisa

Para fiarta sau posata in ceai de tulsi si melisa

Para fiarta sau posata in ceai de tulsi si melisa

Para posata este o adevarata delicatese. Pe langa gustul ei minunat, para va absorbi toate aromele din infuzia in care este fiarta . Ea devine moale, zemoasa si plina de savoare. Eu am pregatit patru pere pe care le-am servit unor invitati alaturi de o negresa ciocolatoasa si pacatoasa. Langa negresa si para am asezat siropul concentrat care a ramas in urma fierberii si putin sos de ciocolata. Desertul a fost un adevarat deliciu, o explozie de arome si ce-i drep, o bomba calorica. 😀

Ingrediente si mod de preparare:

  • 4 pere
  • 2 linguri pline de tulsi si melisa uscate
  • 6-7 boabe de cardamom verde
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 cuisoare
  • 1 bucata de scortisoara
  • 2 linguri cu zahar
  • Apa cat cuprinde

Para fiarta sau posata in ceai de tulsi si melisa

Am pus o cana cu apa la fiert, iar cand a dat in clocot am adaugat tulsi si melisa. Am stins focul si am lasat ceaiul la infuzat 7 minute, apoi l-am strecurat.

Am curatat perele si le-am aseza intr-o cratita. Am turnat deasupra lor ceaiul si am completat cu apa, cat sa fie acoperite. Am asezat langa ele si boabele de cardamom desfacute, pastaia de vanilie taiata pe jumatate, cuisoarele si scortisoara.

Am pornit focul la mic si din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat perele pe foc 25-30 de minute, pana s-au inmuiat. Important este ca focul sa fie mic! Astfel ele fierb incet si absorb ca un burete toate aromele eliberate de mirodenii.

Cand perele au fost gata le-am scos si am adaugat cele doua linguri de zahar in lichidul ramas. Am adus lichidul din nou la fierbere si l-am lasat sa scada si sa devina ca un sirop. A durat aproximativ 25 de minute.

Asa arata perele mele frumoase si aromate.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Retete vegane, de post!