Pasta sau piure de mere fara zahar - pentru iarna

Pasta sau piure de mere fara zahar – pentru iarna

Pasta sau piure de mere fara zahar – pentru iarna

Toamna cea bogata a sosit din nou si odata cu ea au venit si roadele gradinii. Am cules merele, am facut nectar, must, deserturi, am depozitat mere pentru iarna si mancam zilnic portia de vitamine. Dar ce sa facem cu merele putin lovite sau cu cele care stim ca nu o sa reziste pe parcursul iernii? Simplu! Pe langa conservele enumerate mai sus, piure de mere.

Ce este piureul de mere si ce facem cu el? In primul rand acest piure poate reprezenta o gustare perfecta pentru bebelusul din familie, dar nu numai. Eu il folosesc in blaturi de chec, ca inlocuitor pentru oua in retete de fursecuri, pregatesc creme pentru prajituri sau ma bucur de el intins pe o felie de paine. Posibilitati sunt multe, deci sa trecem la treaba.

Ingrediente si mod de preparare pentru pasta sau piure de mere fara zahar – pentru iarna:

  • 2 kg de mere
  • 140 ml de apa
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • Optional: scortisoara, vanilie, alte condimente si arome

Am ales merele, le-am spalat bine si le-am curatat de coaja si cotor. Am ales o varietate de mere pentru ca fiecare ofera o aroma distincta.

Le-am taiat cuburi marunte si le-am pus intr-o cratita. Am turnat apa si zeama de lamaie deasupra si am aprins aragazul. Am fiert merele la foc mic. Adaugati si condimentele daca decideti sa folositi.

Merele s-au inmuiat si au mai eliberat din sucul lor. Daca merele sunt mai zemoase vor elibera mai mult suc. Am gatit merele pana am scapat de tot lichidul, vreo 15 minute. Am amestecat mai mereu in cratita. Daca pe durata fierberii mai este nevoie de apa, adaugati cate putin.

Pentru o consistenta mai densa, lichidul din cratita trebuie sa dispara complet. Daca doriti o consistenta mai fluida puteti sa lasati putin lichid.

Am blendat merele si le-am pus in borcane curate. Am infiletat borcanele.

Am luat o cratita incapatoare, am asezat o carpa la baza ei si deasupra am pus borcanele cu pasta de mere. Am umplut cratita cu apa pana la gatul borcanelor. Atentie! Daca sterilizati borcanele cant sunt inca fierbinti, turnati apa fierbinte.

Am cronometrat 25 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba, apoi am stins focul. Am lasat borcanele sa se raceasca in cratita o perioada, apoi le-am scos si le-am invelit in cateva prosoape pana la racirea completa. Dupa racire, pot fi depozitate in camara.

Piureul are o consistenta cremoasa si este dens. Pentru ca am folosit diferite tipuri de mere este si aromat, iar de zahar nici nu are nevoie.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Retete vegane, de post!

 



error: Content is protected !!