Paste cu sos de mazare si avocado

Paste cu sos de mazare si avocado

Paste cu sos de mazare si avocado

De cand am inceput diverificarea cu Eva ma gandesc la tot felul de combinatii pe care le pot face, astfel incat ea sa poata beneficia de mancare sanatoasa si hranitoare. Totodata imi doresc ca retetele sa fie simple si usor de facut, sa nu necesite mult timp petrecut in bucatarie si multa atentie.

Reteta de paste cu sos de mazare si avocado este exact asa cum mi-am dorit: delicioasa, hranitoare si rapida.

Pentru ca Eva este autodiversificata am ales un tip de paste care sa fie usor de apucat si dus la gura si care nu prezinte risc de inec.

Ingrediente si mod de preparare pentru paste cu sos de mazare si avocado:

  • 300 gr de paste fusili
  • 1 cana de mazare fiarta
  • 50 de gr de caju hidratat peste noapte
  • 1 avocado mare bine copt sau 2 mai mici
  • 1 sau 2 catei de usturoi
  • 3 linguri cu fulgi de drojdie inactiva
  • 3 crengi de busuioc proaspat
  • Zeama de lamaie dupa gust

Pastele le-am fiert pentru un timp mai indelungat ca sa fiu sigura ca sunt moi si Eva le poate strivi intre limba si cerul gurii. Le-am strecurat si pus intr-un bol mare, dar am pastrat cateva linguri din apa in care au fiert.

Mazarea, nucile caju hidratate, avocado, usturoiul, fulgii de drojdie, busuiocul si zeama de lamaie le-am pus in blender. Am transformat totul intr-o pasta fina si am adaugat apa pastrata de la paste.

Am pus sosul deasupra pastelor si am amestecat, apoi am servit.

Ce bune au fost!!! Gustul mazarii a fost intensificat de lamaie, avocado si caju au dat cremozitate, busuiocul a oferit sosului elementul fresh, usturoiul se stie ca face mancarea mai buna, iar fulgii de drojdie au dus totul la un alt nivel.

Va sfatuiesc sa le incercati cat mai repede si astept parerile voastre!

Pentru mai multe idei baby-friendly, alatura-te grupului de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.